Mensen die harde muziek luisteren hebben meer seks en betere relaties

Pas op: luide muziek kan meer en betere seks veroorzaken.

Ben jij degene die thuis altijd het volume op standje oortyfus zet? Spreek jij altijd met je vrienden linksvooraan af? Ben jij wel eens compleet lam in slaap gevallen op een subwoofer? Dan ben jij volgens dit onderzoek waarschijnlijk óók een beest in bed én de ideale schoonzoon. Wat wil je nog meer? Tinnitus en een goede band met de KNO-arts krijg je er extra gratis bij!

Let’s Marvin Gaye and get it on

Wetenschappers onderzochten bij 30.000 personen naar het effect van muziek op verschillende aspecten in hun leven in een onderzoek genaamd ‘Music Makes it Home’. Wat bleek was dat setjes zich 12% meer in elkaars nabije omgeving begaven. In totaal spendeerden ze ook 4,5 uur meer samen, dan zonder de muziek. 33% besloot samen te koken, 85% had meer zin om mensen uit te nodigen en 18% zei vaker dat ze van elkaar hielden. How sweet!

Maar het belangrijkste nieuws is dat de deelnemers gemiddeld 66% meer seks hadden. Misschien heeft het er iets mee te maken dat je ook niet zo lekker kan tukken als die Boiler Room-set voor de achtste keer door de speakers ramt.

Oxytocine is key

Maar dat is niet de enige oorzaak, volgens Dr. Daniel J. Levitin. De beste man zegt het volgende: “Wanneer mensen naar harde muziek luisteren, worden neuronen gesynchroniseerd. Om redenen die voor ons nog niet duidelijk zijn, komt hierdoor oxytocine vrij.” Oxytocine is een hormoon waarvan je zin krijgt in zowel gezelligheid. Het komt vrij als je een knipoog krijgt van de glazenwasser (of -waster?), maar het zit bijvoorbeeld ook in sperma, volgens de kwakzalver.

Happy listening! 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *