Euphoria: de nieuwe HBO-serie die bol staat van seks en drugs

Euphoria

Er is weer een pareltje die je kan toevoegen aan jouw lijst met series die je nog moet kijken. Afgelopen weekend kwam namelijk de eerste aflevering uit van de HBO-serie Euphoria. De serie volgt een groep studenten op de middelbare school in een wereld van drugs, seks, trauma’s en social media. Oke, en een beetje liefde en vriendschappen dan. In ieder geval reden genoeg om de serie aan te zetten en onderuitgezakt te kijken.

Euphoria

De serie draait om het 15-jarige meisje Rue Bennett van wie je haar levensverhaal in de eerste aflevering al direct hoort. Ze heeft verschillende psychische stoornissen door onder andere complicaties bij haar geboorte. Rue besluit om deze stoornissen te bestrijden met verdovende middelen en wordt op een dag door haar zusje bewusteloos aangetroffen. De reden: een overdosis. Regelrecht wordt ze naar de afkickkliniek gestuurd, maar wordt al snel ontslagen uit de instelling.

Er volgt een stormvloed aan feesten op standje maximaal. Inclusief flink wat seks (niet altijd even geweldloos) en een enorme dosis aan drugsavonturen. Weinig series lieten eerder het gebruik van drugs op deze manier zien. Harddrugs wordt gebruikt alsof het de normaalste zaak van de wereld is. De ene trip is net afgelopen en het volgende middeltje wordt alweer achterover gegooid.

Wie, wat, waar?

De hoofdrol wordt gespeeld door Zendaya. Deze 22-jarige Amerikaanse actrice is onder andere bekend van Disneyseries als Shake It Up en Good Luck Charlie. De rollen die zij daar speelde ga je zeker niet terug herkennen bij Euphoria. Ook de productie van de serie wordt niet door de minste persoon op zich genomen. Drake is namelijk de uitvoerende producent. Aan heerlijke hiphop en elektronica platen ontbreekt het dus zeker niet.

Game of Thrones helemaal bijgewerkt en jouw HBO abonnement net opgezegd? Dan kan jij je nu alweer gaan aanmelden voor deze nieuwe serie. Of je claimt gewoon een account van een van je vrienden. Werkt altijd.

https://www.youtube.com/watch?v=vuAzkZIiGxI

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *