Herbal XTC: Wat is het en hoe werkt het?

De meesten associëren de smartshop vooral met truffels en paddo’s. En ja, deze zijn er ook zeker te verkrijgen in alle soorten en maten. Maar smartshops hebben ons een hoop meer te bieden dan alleen dat. Er zijn veel verschillende smartdrugs te krijgen met allemaal een andere psychoactieve werking.  Van erectie pillen tot herbal varianten van coke en XTC. Laten wij jullie nu iets gaan vertellen over die laatste. Want wat is herbal XTC, en is het te vergelijken met the real deal? 

Wat is herbal XTC en doet het wat het belooft

Wat is herbal XTC?

Er zijn verschillende soorten herbal XTC. In theorie zou het effect van deze pilletjes vergelijkbaar moeten zijn met dat van echte XTC. Zou zo je er energie van moeten krijgen en het typische euforische ‘love’ gevoel moeten ervaren. Herbal XTC wordt voornamelijk verkocht in capsules. In deze capsule zitten verschillende natuurlijke stoffen met een psychische werking. Voorbeelden van deze stoffen zijn cafeïne, taurine en andere kruiden die een stimulerende werking zouden moeten hebben.

Herbal XTC is niet erg duur. Je hebt gemiddeld gezien vier capsules voor zo’n 15 euro. Aangeraden wordt om er hier één van te nemen. Je kan dus vrij goedkoop trippen van deze schatjes.

Doet het wat het belooft?

De werkzame stof in XTC is  MDMA, en dit bevat herbal XTC niet. Hierdoor kun je dus niet zeggen dat het precies hetzelfde effect gaat hebben. Maar we nemen aan dat je hierop voorbereid bent bij het proberen van de natuurlijke variant. Als het namelijk precies hetzelfde zou zijn, zou niemand meer voor de echte vorm gaan.

Om antwoord te geven op of het werkt, hebben we verschillende ervaringen vergeleken. Het algemene antwoord op deze vraag is dan: ja. Het doet wel iets. Maar de meesten gaven wel aan dat het effect niet te vergelijken is met echte XTC. Daarnaast wordt er bij herbal XTC vaak meer gebruikt dan de aanbevolen hoeveelheid. Veel mensen geven aan dat ze anders vrijwel niks ervan voelen. We raden wel aan om dit eerst zelf uit te vinden voor je er meteen vier in je mik knalt.

De een geeft aan er geen fluit van te voelen, de ander zegt een XTC-achtige ervaring te hebben. Euforie en al. Wat wel overeen komt is dat bekend is dat je bij de meeste vormen van herbal XTC niet het ‘knal’ gevoel krijgt waar echte XTC om bekend staat. Je hebt dus niet dat ‘wow-‘ momentje. Daarnaast is iedere herbal XTC soort anders.

Doordat er verschillende stoffen in kunnen zitten krijg je ook verschillende effecten. En ieder lichaam werkt natuurlijk anders. De een ervaart zo’n trip dus ook anders dan de ander. Zelf proberen dus, dan kom je erachter of jij er lekker op gaat. We kunnen je in ieder geval één ding verzekeren: het is een stuk beter voor je lichaam dan normale XTC. En kneitertje legaal!

Foto: Khosil Sakul-Kaew
Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *