De herfst is het seizoen waar de meeste relaties sneuvelen

herfst

Waar het in de zomer lijkt aslof iedereen ineens een relatie krijgt, is de herfst het seizoen waarin de meeste break-ups plaatsvinden. Nu is het natuurlijk een feit dat relaties komen en gaan, maar er is een reden dat het seizoen waarin we nu zitten de meeste liefdesslachtoffers maakt.

Herfst killing voor relaties

In de herfst worden de dagen kouder en korter, hebben we het over het algemeen drukker en dat heeft een negatieve invloed op de mens, maar ook op de liefde. Er bestaat niet voor niets zoiets als een herfstdip. Deze dip zorgt ervoor dat we meer gaan nadenken over het leven en over wat ons nou écht gelukkig maakt. Ben je nog gelukkig in de relatie waarin je zit? Hoe meer je hierover nadenkt, hoe groter de kans is dat dit tot een relatiebreuk lijdt.

Daarnaast is de herfst ook het seizoen waarin er minder festivals, feestjes en andere gelegenheden zijn om Same naartoe te gaan. We kruipen liever onder een dekentje met en theetje om onze favoriete Netflix-serie bingewatchen dan dat we de deur uit gaan om leuke dingen te doen. Voordat je het weet zorgen al die avonden samen op de bank voor een sleur en wil je je wederhelft het liefst achter het behang plakken. Hoewel de zomer en de warmere temperatuur onze seksdrang tot een hoogtepunt doen pieken, bereikt ons libido in de herfst een dieptepunt. En een relatie met weinig seks is natuurlijk verdoemd te mislukken. Je bent gewaarschuwd!

Herfst-1
Credits: Jakob Owens