Het verhaal achter muziekapp ‘Shazam’

Shazam

Met meer dan 1 miljard downloads is Shazam één van de meest populaire apps ter wereld. Hoor je een liedje waarvan je meteen wilt weten welke het is, dan open je snel Shazam op je smartphone en laat je het nummer aan de muziekherkenningsdienst horen. Die laat je binnen no-time zien om welk nummer van welke artiest het gaat. Superhandig natuurlijk, maar wist je dat de muziekapp ruim 20 jaar geleden is ontwikkeld door een Belg? Vér voor het smartphone tijdperk.

Philip Inghelbrecht

De Brugse Philip Inghelbrecht stond in 1999 aan de wieg van Shazam. Destijds konden mensen een SMS sturen naar het toenmalige 2580 en als Philip Inghelbrecht en zijn team het nummer kenden, dan beantwoorden ze het bericht met het nummer en de artiest. Er was vroeger ook nog geen online database van muziek, dus hebben ze in 6 maanden tijd 120.000 cd’s geript.

Check hieronder het inspirerende verhaal van de beste man, die toevallig ook de eerste Belgische werknemer was bij Google en daar toen aan een ‘klein’ project werkte dat tegenwoordig YouTube heet.

Bron: Vier.be
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *