Eerste keer harddrugs gebruiken? Hier moet moet je op letten

Taste
// 1 maart 2019
Drugs gebruiken

Alle eerste keren zijn spannend. Eerste dag middelbare school, eerste zoen, seks, al deze dingen komen met een bepaald onderbuik gevoel. Met drugs is dit niet anders. Eén op de vier Nederlanders heeft vóór zijn 21ste al eens de hand geslagen aan stimulerende en geestverruimende middelen. De eerste keer harddrugs gebruiken wordt vaak als een experiment beschouwd en als je daar lekker op gaat wekt dat natuurlijk nieuwsgierigheid naar meer. Maar waar moet je precies op letten bij je eerste keer drugs? Met dit artikel proberen we je eerste ervaring met harddrugs zo chill mogelijk te maken.

First things first, we zijn hier niet om drugs de hemel in te prijzen want feit blijft dat het gewoon niet helemaal lekker is voor je gesteldheid. Dat het leuk kan zijn is zeker waar, mits je de juiste voorbereidingen treft.

Prepping

So it begins, je eerste keer harddrugs. Zorgt dat je jezelf van tevoren goed inleest in de drugs die je voor het eerst gaat innemen, zodat je op de hoogte bent van de effecten. Zo leer je een beetje wat je kunt verwachten en wat voor invloeden het heeft op je lichaam. Net als bij alcohol krijg je van harddrugs ook gewoon een kater, period. Misschien niet zoals de kater die je gewend bent, maar de dag net het gebruiken van harddrugs voelen veel mensen zich naar de gedverderrie. Dit komt doordat de ingenomen drugs je serotonine-systeem heeft uitgeput. Drugsgebruik stimuleert namelijk het vrijmaken van serotonine en dat is wat je een lekker gevoel geeft. Naderhand is deze voorraad uitgeput waardoor je jezelf nog ellendiger voelt als op een verjaardag van je schoonmoeder. Die serotoninevoorraad heeft tijd nodig om weer op peil gebracht te worden en dat duurt even. Wél zijn er een aantal tips waardoor je deze dip kunt voorkomen, of in ieder geval kunt verminderen.

Voordat je drugs inneemt moet je een aantal dingen in huis halen. Tijdens je trip heb je vaak weinig zin in eten dus zorg ervoor dat je van tevoren voldoende eten in je systeem hebt. Eet meerdere keren dan normaal, of vergoot de porties.

Naderhand zijn anti-oxidanten key. Niet als in sleutel, maar als in essentieel. Deze beschermen je weefsel en organen tegen gifstoffen die drugs met zich meebrengen. Deze vindt je vooral in groente en fruit, dus pleur dat boodschappenmandje vol met vitamines die voor je herstel gaan zorgen. Daarnaast is vette vis ook goed voor je hart en hersenen, en die wil je toch te vriend houden lijkt me.

Bedenk daarbij wel dat een dip er ook gewoon bijhoort. Jij hebt met je volle verstand besloten om drugs te gebruiken, dus moet je de kater nemen zoals ‘ie is. Blijf in bed met een fruitmand vol haring, groene thee, gordijnen dicht en Netflixen maar.

Veilige omgeving

Drugs kun je het beste, en zeker de eerste keer, in een vertrouwde en veilige omgeving innemen. Je hebt een setting nodig waar je niet teveel prikkels hebt maar de ride kunt enjoyen zonder je druk te hoeven maken over randzaken. Dit vergt enige voorbereiding. Plan een avond bij vrienden, of bij jou thuis, maar zorg ervoor dat niet ineens je ouders, baas of voetbaltrainer voor je neus kunnen staan. Dit scheelt je een gênant gesprek in een staat waar je liever helemaal niemand over vertelt. Gebeurt dit onverhoopt toch, may the force be with you.

Gezelschap

Het gezelschap waarin je verkeert bij jouw eerste keer drugs wordt redelijk onderschat. Ik gaf hierboven al aan dat het me niet erg verstandig lijkt om het te doen waar je ouders, of iemand anders waar je verantwoording aan af moet leggen, bij zijn. Of ze moeten open minded as fuck zijn, dan heb je geluk. Drugs innemen is iets wat je met goede vrienden moet doen. Deze mensen kennen jou door en door en kunnen een oogje in het zeil houden. Mocht je onverhoopt toch in een K-hole belanden, ben je in ieder geval in goede handen. Dit werkt natuurlijk alleen als er één of meerdere  vrienden nuchter blijven. Zet een lekker muziekje op en ijl lekker een eind weg.

Hoeveelheid

Dit spreekt uiteraard voor zichzelf. Meer is bij drugs zeker niet beter. Slik niet meer dan 1-1,5 mg per kilogram lichaamsgewicht en ga zeker niet meer pakken wanneer je denkt dat het niet werkt. Gemiddeld gaan de werkende stoffen in harddrugs na een half uur hun werk doen, houd de tijd dus goed in de gaten. Maar hoe weet je nou hoeveel mg werkende stof er in een pil of capsule zit? Simpel, deze kun je makkelijk en discreet laten testen bij een testservice bij jou in de buurt.

Drugs gebruiken

Don’t worry

Wanneer je besluit harddrugs te gebruiken is de stemming waarin je verkeert ook erg belangrijk. Harddrugs versterken gevoelens en emoties dus het is belangrijk dat je een goede mindset hebt. I know, het is spannend maar laat je niet leiden door angst of bezorgdheid. Dit doet namelijk afbreuk aan de ervaring en dit zou zonde zijn. Just go with the flow.

Nogmaals, harddrugs is verboden voor een reden. Het kan schadelijk voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid zijn, maar mocht je het toch willen proberen, doe het zo veilig mogelijk en neem bovenstaande tips mee in je besluit.

Source :