Dit is hoe je dealt met het seksverleden van je partner

Wanneer je een nieuw persoon leert kennen en het langzamerhand serieus wordt, komt na een tijdje ‘het’ gesprek: hoeveel bedpartners jullie beiden hebben gehad. Hier kan het nog wel eens ongemakkelijk worden. Want, wat als het aantal scharrels van de ander toch iets hoger uitvalt dan je had verwacht? Om ervoor te zorgen dat jullie nog lang en gelukkig verder kunnen, helpen we je graag een handje.

Misschien heeft je wederhelft in het verleden best wat afgesekst. Of je partner nu vijf, tien, vijftig of driehonderd scharrels kan afvinken, het blijft soms toch een ding. Vind je het lastig maar wil je het wel achter je kunnen laten? Mellowed to the rescue! Daarom bij deze: dit is hoe je kunt dealen met het seksverleden van je partner.

Zo deal je met alle scharrels van je partner

Eerlijkheid waarderen

Probeer je te realiseren dat het een goed teken is wanneer je partner eerlijk tegen je is. Iemands seksverleden kan voor sommigen misschien hartstikke privé zijn en tóch koos hij/zij ervoor om het niet voor jou te verbergen. Een positief teken dus!

scharrels
Credits: Priscilla Du Preez

Betere seks

Je kunt de situatie maar beter positief bekijken. Oefening baart namelijk kunst. En daar heb ook jij in dit geval profijt van! Wanneer je boy/girlfriend veel bedpartners heeft gehad, betekent dat ook dat hij/zij genoeg getraind heeft. Betere seks voor jullie dus.

Let it be

Het verleden heet niet voor niets het verleden. Het is nu eenmaal gebeurd (waarschijnlijk wist de ander niet eens van jou bestaan in de tijd dat al die scharrels verslonden werden) en je kunt er geen verandering meer in brengen. Je hebt nu dus twee keuzes: 1) je blijft er de rest van je leven mee zitten en voelt je er kut over of 2) je legt je erbij neer, het heeft niks met jou te maken. Tuurlijk is het prima als dit wat tijd kost, maar je kunt diegene niet blijven verwijten wat er buiten jullie relatie gebeurde.

Het gaat om nu

Het feit dat je wederhelft in het verleden ieder weekend bij iemand anders in bed lag, wil niet zeggen dat dat nu nog steeds zo is. Diegene is nu met jou een nieuw hoofdstuk begonnen en wil zich op jou focussen. Waarom blijf jij dan zo bezig met wat er voor dit hoofdstuk gebeurde? Als je partner jou in jullie relatie gewoon goed behandeld, dan is dat het belangrijkste, toch?

Leren van het verleden

Het verleden vormt een persoon zoals hij nu is. Desondanks je partner dus veel scharrels heeft versleten, is daar waarschijnlijk wel iets van geleerd. Het hebben van meerdere bedpartners zorgt er daarnaast voor dat je een beter beeld hebt van hoe het is om met anderen te zijn. Je kunt juist blij zijn dat je boy/girlfriend deze ervaring heeft. Je wilt namelijk ook niet dat je significant other er over een paar jaar uitnaait met een ander omdat hij/zij niet genoeg geleerd heeft.

scharrels
Credits: J E S U S R O C H A