Asking For A Friend: hoe kom ik minder snel klaar?

[alert type=white]’Asking For A Friend’ is in het leven geroepen om iedere vraag in volledige anonimiteit beantwoord te krijgen. Geen enkele vraag is te beschamend voor deze rubriek, want wij helpen je vriend(in) maar al te graag. Vragen over seks, drugs of gewoon iets wat deze persoon altijd al wilde weten. Ook een brandende vraag? Scroll dan door naar onder![/alert]

Mannen schamen zich er voor als hun kwakje er na een magere twee minuten al uit komt. Wist je dat dit nergens voor nodig is? 50% van de mannen doet er namelijk minder dan vijf minuten over om klaar te komen. De andere helft doet er wat langer over, maar die ene vriend die beweert dat hij een uur lang heeft lopen rampetampen lult hoogstwaarschijnlijk uit z’n nek. Slechts zeven procent van de mannen zou namelijk pas klaarkomen na vijftien minuten. Daartegenover staat dat 21 procent binnen één minuut al klaarkomt. Het is misschien niet het meest ideale, maar ongewoon is het zeker niet. Geen reden voor paniek dus. Toch zijn er wel wat methodes om een orgasme uit te stellen. Uhm, just asking for a friend: welke dan? 

Minder snel klaarkomen

Start-stop methode

Oefening baart kunst (en af en toe kinderen als je het niet veilig doet). Jezelf aftrekken is daarom een goede methode om het klaarkomen leren uit te stellen. De methode is makkelijk. Je start met sjorren en stopt nét voordat je klaarkomt. Jouw geilheid laat je wat minder worden en begint vervolgens opnieuw met aftrekken tot dezelfde opwinding. Dit doe je zo een aantal keren en verwent jezelf vervolgens om bij de laatste ruk dit keer wel klaar te komen.

Als je hier een master in bent geworden is het tijd om de start-stop methode naar een hoger level te tillen. Je trekt je af en gaat dit keer door tot een hogere opwinding. Ook hier stop je weer nét voordat je klaarkomt. Door de start-stop methode zal jij jouw seksuele reactie en opwinding beter leren kennen. Dit komt vervolgens goed van pas als je het bed gaat delen met je partner.

Seksstandjes

De keuze van het seksstandje kan veel uitmaken voor je uithoudingsvermogen. Zo zal een standje waarbij jij niet zelf je penis beweegt, maar waar de vrouw heen en weer beweegt de duur verlengen. De missionaris en doggystyle kan je daarom beter even overslaan. Ga eens voor een standje als de cowgirl waarbij de vrouw jou bestijgt als een paard. Uiteraard hoeft de vrouw niet alles te doen. Het beste is dan ook om de standjes af te wisselen. Eerst een positie waar de vrouw het werk doet, daarna neem jij het over en zo wissel je het af. Hierdoor blijft de penis geprikkeld en zal je minder snel klaarkomen.

Condoom

Als je een condoom gebruikt, is de sensatie in je penis minder. Veel mannen en vrouwen vinden seks zonder condoom beter, omdat je dan meer geprikkeld wordt. Naast dat de condoom natuurlijk een hulpmiddel is om zwangerschap en soa’s te voorkomen, is het ook een geschikte methode om het orgasme uit te stellen. Doordat je penis minder gevoelig is kan je namelijk langer doorgaan. Pure winst!

klaarkomen
Credits: Charles
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *