Hoe vaak zou je seks ‘moeten’ hebben?

Wedden dat jij jezelf wel eens af vraag hoe vaak je nou eigenlijk seks moet hebben? Of iets in de zin van: “wat is hierin normaal?” Voor mensen in een relatie zal dit natuurlijk anders zijn. In het begin lijken jullie wel konijnen en gaat er zelden een dag voorbij dat jullie elkaar niet uit elkaar trekken, maar dit wordt naarmate de relatie langer duurt steeds minder. Over het algemeen dan. Behoor jij tot het gilde van vrijgezellen? Dan kan het zomaar zijn dat jij elke kans op seks pakt die zich voordoet. Maar hoe vaak moet je nu écht seks hebben om gelukkig te zijn? Laat ik alvast verklappen dat het afhankelijk is van je situatie.

Zo vaak zou je seks ‘moeten’ hebben

In een relatie

Gefeliciteerd! Je hebt iemand zo gek gevonden om een relatie met je aan te gaan. Je bent smoorverliefd en hebt overal seks. In bed, de keuken, douche, auto, jullie zien in alles een plek om lekker van bil te gaan. Maar ook deze ‘cupcake phase’ gaat voorbij. Bij de één wat eerder dan de andere, maar na een aantal maanden zie je dat de frequentie minder wordt. Volgens onderzoek is drie tot vier keer per week seks de ideale hoeveelheid in een relatie. Nu hoef je niet meteen in de stress te schieten als dit aantal bij jullie lager ligt. Heb jij één of twee keer per week kneitergoede seks, dan is dat beter dan de dagelijkse routinebeurt.

Te weinig seks kan ertoe leiden dat jij en je partner van elkaar distantiëren. Besteed dus genoeg tijd aan jullie seksleven en praat erover als je merkt dat er iets niet goed zit. Begint seks een sleur te worden en voelt het als een ‘moetje’ ? Probeer wat nieuws!

Als vrijgezel

Voor vrijgezellen is het moeilijk te bepalen wat normaal is als het gaat om het hebben van seks. Je voelt je de koning(in) te rijk als je vier verschillende bedpartners in twee weekenden hebt gehad, maar huilt jezelf vervolgens in slaap als het ineens maanden niet wilt lukken. And the thing is, je hebt het als vrijgezel niet altijd in de hand. Mannen misschien wel trouwens, maar de genotsknots door het vuistje jagen is een andere discipline. Eigenlijk is het antwoord hier: heb seks wanneer je zin hebt, maar laat het niet je hoofddoel in het leven worden. De term ‘seksverslaving’ is er niet voor niks en is no joke. Voelt het voor jou goed om in elk stadje een ander schatje te hebben? Cheers! Heb je dat niet? Ook cheers! Jouw tijd komt nog.

seks hebben-1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *