Honey Honey: het nieuwe LGBTQ- festival van Oost-Nederland

Honey Honey

Het oosten van het land kleurt op 30 mei roze, rood, oranje, groen, blauw en paars, want Honey Honey ‘The Festival’ doet zijn intrede. Inspelend op het belang van seksuele vrijheid en de groeiende behoefte aan zelfexpressie, creëert het splinternieuw muziekfestival een veilige thuishaven voor iedereen. Het festival vindt plaats op een nieuwe spannende plek op het Vasim terrein in Nijmegen.

Honey Honey ‘The Festival’

Jezelf zijn en samen op uitzinnige wijze diversiteit vieren: dat is waar dit festival voor staat. De organisatie zet in het Pinksterweekend een breed extravagant programma neer met DJ’s en live acts, van urban tot house en disco, samengesteld door kopstukken uit de LGBTQ-scene. Er komen meerdere podia met niet alleen muziek maar ook bonte live performances en verrassende initiatieven van lokale collectieven. Het gehele programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 

In 2019 kreeg men al een voorproefje op de Smkmrkt tijdens de traditionele Roze Woensdag van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Op zaterdag 30 mei 2020 wordt hier vervolg aan gegeven met de eerste festivaleditie op een gloednieuwe locatie die binnenkort haar deuren opent op het industriële Vasim terrein. Deze inspirerende plek vormt de ideale omlijsting voor dit nieuwe initiatief. 

De voorverkoopt van Honey Honey ‘The Festival’ start op donderdag 27 februari.

Honey Honey-1
Foto: Stef van Oosterhout