Met ‘Human Uber’ hoef je de deur niet uit om ergens heen te gaan

Human Uber-1

Je kent het gevoel. Je ligt in je huispak met je luie reet op de bank of in bed en je zet net de vierde aflevering van je favoriete Netflix-serie aan. En hoewel je jezelf eigenlijk klaar moet gaan maken om te socializen met vriend(inn)en, je kunt de energie niet vinden om de deur uit te gaan. Ja, herkenbaar? Mooi. Het lijkt er namelijk op dat we een stap dichterbij zijn om naar feestjes of andere social events te gaan, zonder de muren van je huis te verlaten. Let me introduce to you: ‘Human Uber’, een persoon die in jouw plaats naar gelegenheden gaat waar je eigenlijk je gezicht moet laten zien, maar verhinderd bent of waar je gewoon helemaal geen zin in hebt. Hoe dan? Nou, de ‘Human Uber’ heeft een iPad om zijn/haar gezicht gebonden, zodat jij gewoon het woord kunt doen. I kid you not.

Human Uber

Het idee werd eerder dit jaar gepresenteerd op de MIT Tech Review’s EmTech conferentie in Azië. Jun Rekimoto, een Japanse AR/VR onderzoeker van Sony, gaf hier een pitch over welke technologieën er nodig zijn om het idee te realiseren. De ‘Human Uber’, ook wel ‘Chameleonmask’ genoemd, wordt als volgt omschreven:  “een VR-technologie dat het gezicht van de gebruiker weergeeft op het gezicht van een ander.” 

Hoewel het verschil misschien moeilijk is te onderscheiden van een masker of met iemand Skypen of Facetimen, het idee is interessant. Soort van. Iemand die ergens fysiek aanwezig is met jouw gezicht op een scherm lijkt op de een of andere manier toch persoonlijker. Denk ik. Of? Wat denk jij?

https://www.youtube.com/watch?v=8yg-ymYDXxw

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *