Hyves is terug onder de naam Hyven

Als de dag van gisteren weet ik nog dat ik wanneer ik uit school kwam meteen achter de enorme Compaq desktop sprong om te kijken of ik nog een krabbeltje had van dat grietje waar ik een crush op had. Geen krabbeltje natuurlijk, maar vervolgens toch uren lang profielen van vrienden en onbekende bekijken. Ik heb het natuurlijk over Hyves.

Het platform werd opgericht in 2004 en had op het hoogtepunt meer dan 10 miljoen gebruikers. Ook toen Facebook in andere landen steeds populairder werd, hield Nederland het lang bij oude vertrouwde Hyves. De Telegraaf (TMG) dacht slim te zijn en nam de site over, om vervolgens het gebruikersaantal drastisch te zien verminderen. Vierenhalf jaar geleden werd Hyves officieel begraven en werd er met hyvesgames.nl een game-community van gemaakt. RIP. Maaaarrrrrrrrrr, Hyves is terug. Of ja, terug. Alle functies zijn terug en gaat nu onder de naam Hyven in een nieuw jasje verder.

Nostalgie

De dansende banaan, Jan Paparazzi als profielfoto en een naadloos werkend, old school interface. Het is op Hyven.nl allemaal weer als vanouds. Een profiel heb je letterlijk binnen één minuut aangemaakt en op Twitter stromen de berichten binnen van mensen die een profiel hebben aangemaakt. De timing lijkt subliem, nu Facebook natuurlijk al een tijdje onder vuur ligt, maar het is puur toeval. De makers van Hyven.nl hadden het plan namelijk al sinds 2017 op de plank liggen. Nu is het natuurlijk even wachten of het aan gaat slaan, maar de eerste tekenen zijn goed. Wat denk jij Jan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *