#ikhoefmijngeldNIETterug als teken van solidariteit met evenementenbranche

#ikhoefmijngeldnietterug

Vandaag wordt in Nederland #ikhoefmijngeldNIETterug geïntroduceerd. Hiermee kunnen tickethouders van afgelaste evenementen aan organisatoren laten weten dat zij hun geld niet terug hoeven, ondanks dat zij geen gebruik hebben kunnen maken van hun toegangsbewijs.

#ikhoefmijngeldNIETterug

De evementenbranche wordt momenteel keihard geraakt door de maatregel die worden genomen in de strijd tegen het coronavoris. Tot en met 6 april zijn alle evenementen hoe dan ook afgelast, terwijl daarnaast de kaartverkoop van evenementen die na die datum volgen onder enorme druk staan. Voor afgelaste evenementen zijn organisatoren zoveel mogelijk op zoek naar alternatieve data, maar soms is annulering niet te voorkomen.

Met #ikhoefmijngeldNIETterug kunnen consumenten aangeven dat zij afzien van restitutie. Het idee hiervoor is afkomstig van Built For Comfort Communications, onafhankelijk communicatiebureau op het gebied van sport en entertainment: “Het is oproep tot solidariteit op vrijwillige basis, ingegeven door de suggestie van onze personal trainer die het maandtarief naar beneden wilde bijstellen, vanwege het sluiten van zijn sportschool. Dat wilde ik niet, want zijn inkomsten zouden dusdanig dalen, terwijl zijn lasten wel doorlopen. Bij een evenement van bijvoorbeeld 10.000 bezoekers en een gemiddelde kaartprijs van € 20,= zijn de inkomsten € 200.000,=. Dat kan teruggestort als het evenement niet doorgaat, maar ik weet van mijn opdrachtgevers dat zij al veel kosten in aanloop naar een evenement maken. De afgelaste activiteitenkalender is nu nog leeg, maar ik ga er vanuit dat die vanaf nu gevuld gaat worden.”

Voor dit initiatief wordt vandaag de website www.ikhoefmijngeldnietterug.nl gelanceerd en www.idontwantmymoneyback.com is hieraan gelinkt. Hierop kunnen organisatoren hun afgelaste evenement aanmelden. Tickethouders kunnen in de agenda kijken of hun evenement op de lijst staat en zo ja, dan kunnen zij via een link aangeven dat zij afzien van teruggave van het entreegeld.

Help festivalorganisatoren, theaters, theaterproducenten en iedereen die getroffen wordt door het coronavirus deze moeilijke tijden door, zodat we ook op een later moment nog kunnen genieten van deze evenementen.

#ikhoefmijngeldnietterug
Credits: Hygor