Op Instytut Festival kun je raven in een ondergronds Pools fort

Festivalnews
// 7 mei 2019
Credits: Rudolp Kirchner

Een tijdje terug kwamen ontdekte een uniek concept waarbij je kon raven in een techno trein. Nu viel ons oog vandaag op een andere raveparty gevonden die misschien wel nóg beter is. In Polen kun je deze zomer de schoenzolen van je schoenen dansen in een ondergronds Pools fort. Vroeg naar huis gaan zal waarschijnlijk niet gebeuren, want je kan doorgaan tot zes uur ’s morgens.

Instytut Festival

Het Instytut Festival wordt gehouden binnen de muren van Garnizon Modlin. Een 19e eeuws fort op 50 kilometer ten noorden van de hoofdstad Warschau. Het fort werd gebouwd tussen 1806 en 1812 en is sindsdien nog altijd in gebruik. Het is een van de grootste forten van Polen en vormt een prachtig decor langs de twee rivieren. Op 21 en 22 juni 2019 wordt deze unieke locatie omgetoverd voor een techno rave.

Het festival pakt uit en nodigt artiesten uit als Richie Hawtin, Ben Klock, Donato Dozzy, DJ Bone, Dasha Rush en Rødhåd. Zelfs als je niet zo goed Pools kan belooft het een unieke ervaring te worden. Losgaan op techno zit hem namelijk in de beentjes. Mocht je je toch zorgen maken, dan komt het met de woorden ‘piwo’ (bier) en ‘woda niegazowana’ (watertje zonder prik) helemaal goed.

Tot het zover is zullen we het met onderstaande beelden moeten doen van Instytut Festival 2018. Voor meer informatie over de editie van dit jaar check de website!

Categories
Festivalnews