Italië wil live evenementen volgende maand al weer toestaan

live evenementen-1

Het begon als de brandhaard van Europa, maar Italië begint langzaamaan de strikte maatregelen waar het maandenlang onder gebukt ging los te laten. Afgelopen maandag 18 mei hebben cafe’s en restaurants hun deuren weer mogen openen, maar ook daar gelden nog strenge regels voor onderlinge afstand en het dragen van mondkapjes. De overheid heeft aangekondigd de komende tijd, mits het aantal coronabesmettingen en doden terugloopt, de maatregelen verder te versoepelen. Eén van die versoepelingen is het toestaan van live evenementen vanaf 15 juni.

Toestaan live evenementen

In Italië zullen naar verwachting dus vanaf 15 de live evenementen terugkeren. Er zijn wel een aantal eisen waar deze evenementen moeten voldoen. Zo mogen de bezoekers alleen zittend het evenement aanschouwen, 1 meter van elkaar af zitten en moet iedereen een mondkapje dragen. Het maximaal aantal bezoekers voor binnenevenementen zal op 200 gaan liggen en voor buitenevenementen zullen maximaal 1000 mensen worden toegestaan.

Clubs mogen nog niet worden geopend, omdat het regeringsbesluit verbiedt om deel te nemen aan “activiteiten die plaatsvinden in danszalen en discotheken en soortgelijke plaatsen”, meldt DJ Mag Italia.

Live evenementen-2
Credits: Alfonso Scarpa