Kun jij een jaar zonder je telefoon? Doe dan mee aan deze wedstrijd

telefoon

Zoals onze vriend Zatte René ooit zei: “Ik ben niet verslaafd aan d’n drank. Ik heb het wel nodig.” Dit geldt eigenlijk precies hetzelfde voor onze smartphone. Verslaafd noemen we onszelf liever niet, maar kunnen we vandaag de dag nog zonder? We hebben verschillende WhatsApp-groepen die we moeten onderhouden, kunnen zonder telefoon nergens de weg vinden, swipen onze duimen eraf op Tinder, kijken onze favoriete series op Netflix en luisteren dagelijks urenlang naar Spotify.

Dat doen we uit verveling, tijdverdrijf, maar we gebruiken onze telefoon ook steeds meer voor werk, want of je het gelooft of niet, je kunt dus tegenwoordig ook nog gewoon bellen met die dingen. Dit gezegd te hebben, zou jij het redden om een jaar lang zonder smartphone te leven? Voor niets gaat de zon op natuurlijk, dus Vitaminwater geeft $100,000,- weg aan een gelukkige winnaar die deze challenge voltooid.

Meedoen

Om mee te doen aan de wedstrijd dien je een foto op Twitter of Instagram te delen met de hashtags #nophoneforayeat en #contest, waarop je laat zien wat jij zou doen als je geen telefoon hebt. Meedoen kan tot 8 januari, waarna een jury de meest originele en grappige foto kiest. De winnaar zal uitgedaagd worden om het een jaar zonder telefoon te doen. Hoe ze dat gaan controleren? Al je socials worden doorgespit én je wordt aan een leugendetector gelegd. Mocht je er doorheen komen en squeaky clean zijn, mag jij omgerekend bijna €88,500,- mee naar huis nemen. Geef je na zes maanden op omdat je niet zonder Instagram en Tinder kan? Dan ben je alsnog €8,850,- rijker.

Stay connected

Om tóch bereikbaar te zijn, krijg je voor een jaar een telefoon uit 1996 waarmee je alleen kunt bellen en sms’en. All you need, right? Ohja, je mag wél gewoon gebruiken van andere apparaten, zoals je laptop, tablet en elektrische tandenborstel. Bofkont. De wedstrijd is door Vitaminwater in het leven geroepen om het obsessieve gebruik van smartphones te verbreken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat volwassenen tussen de 18 en 34 jaar de helft van hun vrije tijd naar het scherm van hun smartphone staren. Schokkende cijfers als je het mij vraagt. Dus durf jij het aan om je smartphone voor één jaar aan de wilgen te hangen? Post jouw foto met bovenstaande hashtags en wie weet ben jij bijna 90k rijker.

telefoon
Credits: Jens Johnsson

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *