Waarom januari als één lange maandag voelt

januari

Wie zegt dat hij/zij van januari houdt, liegt dat hij/zij barst. Er is namelijk niks leuks aan januari en ik vraag me serieus af waarom we deze walgelijke maand niet gewoon over kunnen slaan. En na het lezen van dit artikel jij waarschijnlijk ook.

Partymodus gaat uit

Waar de weken voorafgaand aan januari bol staan van feestjes, drank en excuusjes om dronken te worden, wordt dit deze maand helemaal anders. Je begint de maand met een kater en daarna duiken we als een stel ongestelde vrouwen massaal in een holletje om daar de maand door te komen.

Je moet ineens gezond gaan doen

In december vrat je alles wat los en vast zat en hebt zelfs op de stam van je kerstboom liggen kauwen. Niks om je voor te schamen. Nu wordt er ineens verwacht dat we gezond gaan leven en daar hoort een abonnement op een sportschool ook bij. Je sleept jezelf vol tegenzin naar de sportschool, waar het standaard overvol is en jij jezelf al begint te ergeren wanneer je de drempel overstapt. Kunnen we terug naar december, waar jij en je vetrollen het zo heerlijk naar jullie zin hadden?

“De beste wensen”

Mag er AUB een datum worden vastgelegd waarna het niet meer veroorloofd is om elkaar de beste wensen te wensen? Ik bedoel, is het echt nodig om mensen tot halverwege januari het beste te wensen? Ik zeg tot uiterlijk de derde januari en dan moeten we gewoon onze bek houden en doorgaan met ons leven.

Je geld is standaard op

In december was het #genieten en kon en mocht alles. Daar krijg je in januari letterlijk de rekening van gepresenteerd. Januari is de maand waarop we elke cent om moeten draaien om de maand door te komen. Al met al is januari een gruwelijke kutmaand…

januari-1