De Jeugd van Tegenwoordig toegevoegd aan line-up ADE met unieke techno-set

Bij de Jeugd van Tegenwoordig denk je misschien niet meteen een techno en helemaal niet aan Amsterdam Dance Event. Toch staan ze op 16 oktober achter de decks voor een technoset op ‘I <3 Techno’ in Paradiso.

Bas Bron

De Jeugd en techno liggen minder ver uit elkaar dan je in eerste instantie misschien zou denken. Bas Bron, held én producer van De Jeugd van Tegenwoordig, maakt zelf elektronische muziek onder de naam ‘Bastian’. Als Bastian scoorde hij in 2001 een hit met het nummer ‘You’ve got my love’maar zit ook achter tal van andere pseudoniemen, zoals De Neger Des Heils, Comtron, Seymour Bits, Gifted en Fatima Yamaha. Deze pseudoniemen zijn echte alter-ego’s, met een eigen karakter en muzikale smaak. Vorig jaar stond Bas Bron naast de Jeugd van Tegenwoordig op Lowlands en gaf hij een hele dikke ‘techno-set’ weg onder pseudoniem Fatima Yamaha.

Hoe de show tijdens ADE gaat klinken, daar kunnen we alleen nog maar naar gissen. Bas en DJVT kennende zal dit een show worden waar we nog heel lang over na gaan praten.

Naast De Jeugd spelen ook Haelos, Larry Gus en OTHA in Paradiso tijdens de I <3 Techno Special.