Je kater wordt na je 29ste officieel alleen maar erger

kater-2

Voor de jongere lezers goed nieuws, voor de ouderen misschien wat minder. Je kater wordt namelijk steeds zwaarder wanneer je de 29 bent gepasseerd. Ergens wisten we dit natuurlijk al, maar onderzoek hierna maakt het nu dan echt officieel. En het is eigenlijk best logisch wanneer je de resultaten bekijkt.

Eén keer per week weekend betekent ook dat er dus minimaal één keer per week naar de getver gegaan moet worden. Ik weet nog dat toen ik achtien was nachten door kon halen zonder ook maar ergens last van te hebben. Tegenwoordig wordt ik na een bescheiden biertje wakker met het gevoel alsof m’n ogen zijn dicht gelijmd en een Tuk Tuk op mijn schedel geparkeerd heeft gestaan. En dan ben ik pas 28. Pure ellende natuurlijk, maar hoe komt het nu dat je kater steeds erger wordt naarmate we ouder worden?

Foto: Fred Mouniguet

Kater hormoon

Volgens de Australische diëtiste Kate Save veranderen je hormonen wanneer je ouder wordt en dat zorgt ervoor dat je lichaam alcohol anders verteert. Daarnaast neemt je nierfunctie af, als die al niet helemaal naar de tyfus is door de alcohol, en gaat je lever traag werken.

Practice

Een andere theorie is voor de jeugd misschien wel interessant. Hoe ouder je wordt, je gaat gewoonweg steeds minder uit. Je ligt in het weekend liever met een dekentje en een muntthee op de bank te Netflixen. Je wordt wat ‘volwassener’ en denkt wat meer aan je gezondheid waardoor je sowieso wat minder alcohol drinkt. Je alcoholtolerantie neemt af waardoor de kater des te harder aankomt. Maaarrrr, dit probleem is te tackelen door flink te blijven zuipen zodat je lichaam gewend blijft aan alcohol.  Zo zal je kater niet erger worden, maar gewoon blijven zoals deze altijd is geweest. Mooie tip op de maandagmiddag dacht ik zo!

Credits: Wikimedia Commons

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *