Kater officieel een reden om je ziek te melden

Kater

We zijn hier op de redactie we over het algemeen niet vies van een alcoholische versnapering. Borreltje hier, festivalletje daar en op maandag met onze brakke gezichten weer op de redactie verschijnen. In Duitsland ondervonden ze dit probleem ook en misschien heeft het iets met Oktoberfest te maken. Maar als jij daar op maandag wakker wordt met een grove kater, kun je jezelf gewoon ziek melden bij je werkgever. Volgens een Duitse rechter staat het hebben van een kater namelijk gelijk ziek zijn.

 Kater = ziek zijn

Iedereen heeft wel een last gehad van de beruchte kater. Daar is behalve gewoon niet drinken, weinig tegen te doen. Je komt er vanzelf overheen, maar dat wil niet zeggen dat het makkelijk is om met een kegel op je werk te verschijnen.

Een Duitse rechter heeft nu de knoop doorgehakt en een kater is nu officieel een geldig excuus om je ziek te melden. Tijdelijke ongemakken als hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid zijn volgens de rechter vormen van ziek zijn. En laat je hier nou allemaal last van hebben wanneer je te diep in het glaasje hebt gekeken. Vandaar dat de rechter heeft geoordeeld dat een kater een geldige reden is om niet op je werk te verschijnen.

Nou hoor je ons niet zeggen dat je jezelf op zondag helemaal vol moet gieten en op maandag je baas te bellen dat je niet komt. Schuif hem/eerst dit artikel onder de neus en kijk hoe er wordt gereageerd. Oh ja, en drink met mate.