Kingsland Festival voegt nieuwe stad toe

Kingsland Festival

Kingsland keert dit jaar terug naar vertrouwde steden Amsterdam, Rotterdam en Groningen, maar voegt nu ook een nieuwe stad toe aan dit rijtje, namelijk Tilburg. Dat maken de organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events bekend.

Kingsland Festival

Kingsland Festival doet alweer voor het achtste jaar op rij de Amsterdamse Rai aan, waar het festival ook ooit begon. Het Stadspark in Groningen is ook een bekende plek voor Kingsland, maar voor de editie in Rotterdam is door de komst van het Songfestival een nieuwe locatie gevonden in Sportpark Woudestein. Den Bosch wordt dot jaar verruild voor buurstad Tilburg. Het debuut van Kingsland zal hier dit jaar plaatsvinden in het Spoorpark, in het centrum van de stad.

“Een stad als Tilburg mag eigenlijk in het rijtje Kingsland steden niet ontbreken. We keken er al een aantal jaar naar uit om ook in deze echte studentenstad in Brabant een groot Oranje spektakel neer te zetten. Onlangs is het prachtige Spoorpark geopend, een locatie in het hart van de stad. Dit park bood ons de kans om Kingsland eindelijk naar Kruikenstad te brengen. Door de komst van het Songfestival naar Nederland moesten wij op zoek naar een nieuwe locatie in Rotterdam. Deze hebben we gevonden in Sportpark Woudestein. Een mooie locatie, met een goede ligging en meer groen. We kijken er erg naar uit om de tweede editie van Kingsland in de Havenstad neer te zetten”, aldus Mitchel Bovenlander, organisator van Kingsland Festival.

Oranjespektakel

Met de vier edities in verschillende grote steden worden ongeveer 120.000 bezoekers verwacht en is daarmee één van de grootste oranjespektakels van Nederland. De eerste editie vond in 2013 plaats in Amsterdam en breidde daarna uit naar andere steden, verspreid over het land. Op Kingsland zijn de meest uiteenlopende DJ’s en stijlen vertegenwoordigd, variërend van EDM en deephouse tot hardstyle en urban. Op eerdere edities waren internationale en landelijke grootheden te bewonderen, waaronder Tiësto, Axwell ^ Ingrosso, Afrojack, Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell.

Line-up & Tickets

De volledige line-up van Kingsland Festival wordt binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop voor alle steden start op 6 februari om 12.00 uur. Meer informatie en pre-registreren voor tickets kan via de website van Kingsland Festival.