Zo maak je jezelf klaar voor het festivalseizoen

Hoewel we er nu niet aan moeten denken om in de vrieskou op een festival te staan, tot onze knieën in de modder en onze vingers vastgevroren aan een biertje. We verlangen hier op de redactie van Mellowed naar de zomer, die ervoor zorgt dat we op een of andere manier willen verdwalen in een park, naar heerlijke deuntjes luisteren, je lever er flink van langs wilt geven en knuffelen met wildvreemde mensen.

Het mooiste seizoen van het jaar is natuurlijk het festivalseizoen en we zijn stiekem op zolder al op zoek gegaan naar onze tent, je festivalsquad whatsappgroep is al aangemaakt, maar hoe de fuck nu verder? Het duurt misschien nog even, maar met sommige dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen.

Tips voor jezelf klaarmaken voor het festivalseizoen

Get in shape

Nu hoor je ons niet zeggen dat je een Conor McGregor fitness regiem moet beginnen. Maar negen uur per dag in de schoolbanken of achter een laptop is niet de voorbereiding die je wilt hebben voor twee dagen dansen en sjansen. Gooi er wat cardio tegenaan zodat jij in de moshpit the last man standing bent. 

Vitamines

Zorg dat je lichaam het hele alfabet aan vitamines door de aderen heeft lopen voordat je een heel weekend naar de ratten gaat. En neem ze ook maar meteen mee naar het festival als je toch bezig bent. Het gebrek aan slaap, slechte eetgewoontes en het feesten an sich kan zijn tol eisen. Dit helpt je ook om de onvermijdelijke festivalgriep te vermijden als je thuiskomt.

Sla je spaarpot kapot

Sparen voor een festival is maar voor weinig mensen weggelegd en we geven liever al ons loon uit zodra het binnenkomt (of zelfs daarvoor al). Maar als je door het jaar heen je kleingeld in een spaarpot (of grote Bacardi fles) mikt kan dit best een mooi spaarcentje opleveren. Het mooie hiervan is dat je het niet op je rekening voelt als jij een burger van vier munten in je moelwerk propt.

Foto: Pixabay

Zorg voor een prima tent

Daar lig je dan, kijkend naar de sterren, te balen dat je die tent van de supermarkt hebt gekocht. Eén windvlaag was al genoeg om je tentstokken te breken en door het zeil te scheuren. Ga ruim op tijd tentshoppen bij een specialist die er verstand van heeft. Zo voorkom je dat je de hoofdprijs betaald, dat je tent niet in elkaar dondert tijdens het festival en je onenightstent op de tentstok van de buurman duikt. Is het 100% waard.

Was je slaapzak

Ja, slaapzakken kunnen gewassen worden. Wanneer je moeder vroeger zei dat dit niet kon, was het gewoon omdat ze het zonde vond om alleen een was te draaien voor een slaapzak. Best fijn wanneer je slaapzak naar wasmiddel ruikt in plaats van zweet en onverklaarbare geurtjes van vorige zomer.

Weet wie er speelt

Dit doe je niet alleen om de hipster uit te hangen die weet wie waar speelt, op welk tijdstip, met welk outfit en hoe zijn of haar goudvis heet. Meestal ken je de headliners van een festival wel, maar soms staan er ook wat verborgen parels op de line-up. Zoek ze op Spotify en wie weet vindt jij wel je nieuwe favoriete DJ. Er is niets kutter dan erachter te komen dat deze nieuwe DJ op een festival optrad waar je jaren geleden bent geweest.

Oefen ‘rijstaan’

Ga naar de Appie tijdens lunchtijd, ga naar de meest exclusieve club of ga in rij staan voor de nieuwe Yeezy’s. Zo oefen jij om helemaal zen te worden terwijl je 45 minuten in de rij staat voor een vierkante meter aan munten.

Foto: Freestocks
Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *