Dipje? Dit is wat koppels met een gezonde relatie elke dag doen

koppel

Elk koppel heeft zo zijn eigen gewoontes. De een zorgt ‘s ochtends dat hij een kop koffie klaarzet voor zijn lief, en zij zet na het werk een flinke pan van zijn favoriete eten op tafel. Toch zijn er overeenkomsten met dingen die happy couples iedere dag doen. Loopt jouw relatie op het moment niet helemaal lekker? Neem hier dan een voorbeeld aan. Deze dingen zou ieder koppel dagelijks moeten doen.

Dipje? Dit is wat koppels met een gezonde relatie elke dag doen

Opstaan met je koppel

Stellen met een gezonde relatie kunnen het bed niet verlaten zonder nog even geknuffeld te hebben. Zo kun je in ieder geval niet meer met het verkeerde been uit bed stappen.

koppel
Credits: Toa Heftiba

Berichtjes

Een gezond koppel stuurt elkaar gedurende de dag berichtjes. Natuurlijk hoef je hem of haar nu niet de hele dag te gaan stalken met berichten, foto’s en filmpjes, maar een berichtje op z’n tijd laat de ander wel zien dat je aan hem/haar denkt. Het zit ‘m in de kleine dingen.

Score

Als je iets in je relatie wil voorkomen is het wel het bijhouden van een scorebord. Laat je lief niet de booschappen doen omdat jij dat gister hebt gedaan. Het is geen wedstrijd.

Begroeting

Uit onderzoek blijkt dat een koppel die een eigen begroetings-of afscheidsritueel hebben een betere en fijnere relatie hebben. Door deze eigen manier is een stel namelijk bewuster met elkaar bezig. Zo wordt het dus niet als iets vanzelfsprekends gezien.

koppel
Credits: Tim Gouw

Doei zeggen

Ook het afscheid is een onderdeel waar een happy koppel wel raad mee weet. Daarnaast weet je nooit hoe de dag loopt. Daarom wil je elkaar niet verlaten zonder gedag te zeggen (laat staan met ruzie, drama gegarandeerd). Je krijgt er anders later sowieso spijt van.

Lachen met je koppel

Humor is een belangrijk onderdeel van de chemie tussen twee personen en daarnaast werkt lachen ontspannend en vertrouwd. Daarom kun je hem of haar eens een grappige foto of filmpje sturen. Het gaat hierbij niet eens per se om de foto of het filmpje zelf, maar om dat je het met diegene wil delen. Lachen is belangrijk dus heb ook gewoon een beetje lol samen.

relatie
Credits: Andrea Piacquadio

Je koppel ruimte geven

Koppels met een sterke relatie geven elkaar de ruimte om te doen wat ze willen. Het is echt niet nodig om 7 avonden per week samen op de bank geplakt te zitten. Hebben jullie op een dag beiden andere plannen? Not a problem en doe lekker jullie eigen ding.

Listen

Het is belangrijk dat je de tijd voor elkaar neemt. Vraag de ander hoe zijn of haar dag was en laat diegene uitpraten. Daarnaast zorgt het focussen op elkaar ervoor dat je diepere gesprekken voert en hierdoor een intiemere connectie krijgt. Het klinkt zo simpel en dat is het eigenlijk ook, praat met elkaar.

Naar bed gaan

De dag van een sterk koppel wordt ook samen afgesloten. Daarom is het goed om rond dezelfde tijd het bed in te duiken. Op deze manier wordt het gevoel van veiligheid en geborgenheid versterkt waardoor jullie ook closer zullen worden. Tegelijkertijd de lampjes uit dus!

koppel
Credits: Claudia van Zyl