Al een tijdje vrijgezel? Des te beter zal je volgende relatie zijn

Goed nieuw voor alle singles out there. Ondanks dat jij misschien denkt dat je tot de dood knettertje vrijgezel blijft, past op iedere potje een dekseltje. Hoe krom je schroefdraad ook mag zijn. Het is namelijk zo dat hoe langer je single bent, hoe beter je namelijk zal zijn in de volgende relatie. En wel hierom.

Jezelf leren kennen

We hebben de nare gewoonte om onszelf te vergelijken met anderen. We willen ergens bij horen en passen ons daarom aan aan onze omgeving. Wanneer je alleen bent heb je de tijd om uit te vinden wie je werkelijk bent én wat je precies wilt in een relatie. Dat klinkt misschien makkelijker dan gezegd, maar het kan heel waardevol zijn voor de rest van je leven.

Je leert omgaan met jezelf

Jezelf alleen voelen wil natuurlijk iemand. Toch is het goed om te accepteren en tevreden te zijn om alleen te zijn. Jouw geluk heeft niets te maken van de aanwezigheid van een wederhelft in je leven. Sterker nog, je geluk moet je zelf maken. Zodra je dat kan, kan je ook in een relatie onafhankelijk van elkaar leven. Want hoe leuk de momenten samen kunnen zijn, is het ook belangrijk om je eigen leven te leiden.

Een ‘noodrelatie’ werkt niet

Iedereen heeft wel eens problemen of issues waar hij of zij het moeilijk mee heeft. Dat hoort allemaal bij het leven. Een relatie lost die problemen echter niet op. Dat zijn dingen waar je zelf mee moet dealen en een manier zoeken om ermee om te gaan. Als je hiertoe in staat bent, ben je ook emotioneel en mentaal klaar voor een relatie en alle tegenslagen die op jullie weg zullen komen.

relatie-1
Credits: Alex Blajan

 

Source :
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *