Nieuwjaar, katerkillers to the rescue!

Taste
// 1 januari 2021
Kater Killers

Happy New Year, folks! 1 januari, de dag dat bijna héél Nederland last heeft van een allesvernietigende kater. De dag waarop het openen van je ogen alleen al als een mes in je kop voelt en je mond de smaak heeft van een nest rottende veldmuizen. Nederland, goedemorgen/middag/avond! Op de redactie van Mellowed zijn we er vanuit gegaan dat je gisteren helemaal tot het gaatje bent gegaan en nu in de foetushouding in bed ligt. Katers zijn niet zomaar te verslaan, zeker niet die van 1 januari. Om toch enigszins te kunnen functioneren vandaag, hebben we wat katerkillers op een rijtje gezet die je kater kunnen verlichten.

Katerkillers

1. Eieren

Niet heel verrassend, maar voor de strijders die het aankunnen is een stevige dosis eieren een wondermiddel. In eieren zit namelijk cysteïne, een stof wat ethanal afbreekt. Etha-wie? Ethanal, de shit waardoor we ons zo ontzettend brak door voelen. Hoe je de eieren eet maakt niet echt uit, al raad ik wel aan om de schil eraf te halen.

2. Banaan

Waar een banaan wel niet goed voor kan zijn. Naast dat het een fruitsoort is die goed van pas komt in de strijd tegen kanker, helpt het ook tegen een kater. Alcohol zorgt er voor dat je kalium voorraad uit wordt geput en dit heb je nodig om het waterbalans in je lichaam te reguleren. Door het eten van bananen wordt dit kaliumgehalte weer aangevuld en ben je binnen no time weer het mannetje/vrouwtje.

Godverdomme gaan met die banaan!

3. Water

Misschien wel de belangrijkste van allemaal. Alcohol, as we all know, droogt je uit als een motherfucker. Het is daarom erg belangrijk om voldoende water te drinken. Nu zal dit met die verschrikkelijke nadorst niet heel veel moeite kosten, maar het hoort zeker in het rijtje thuis.

4. Seks

Yep, seks helpt ook tegen een kater. Nu snap ik dat je niet meteen aan seks denkt als je al struggelt om je dekbed niet onder te barfen, maar volgens onderzoeker van The University of Sydney helpt het om nuchter te worden. Tijdens seks komt namelijk het knuffelhormoon ‘oxytocine’ vrij, dat het effect van alcohol verhindert. Daarnaast zorgt de endorfine die vrijkomt ervoor dat de pijn uit je lichaam trekt. Ondanks dat deze stoffen de effecten van alcohol verminderen, verlaat het je lichaam niet sneller. Dus na 10 verschillende jaartallen aan champagnes en een zielige poging tot seks mag je nog steeds niet achter het stuur kruipen.

5. Alcohol

Eigenlijk is al het bovenstaande bullshit. Vergeet wat ik eerder zei, alcohol is the way to go. Er wordt beweerd dat je van doordrinken een kater alleen maar uitstelt, maar dit is een smerige, Noord-Korea-achtige wijze van propaganda voeren om ons te beroven van een leuke tijd. TRAP ER NIET IN! Tegenwoordig is 1 januari de nieuwe oudejaarsavond, met tig toffe feestjes om je weer helemaal de vernieling in te helpen, om vervolgens the next day wéér naar de fles te grijpen. Cheers!

Kater Killers