Met Layhgobuilder kun je jouw eigen festivalterrein ontwerpen

Layhgobuilder-1

Als festivaliefhebber is de komende periode natuurlijk om te janken. Gelukkig zijn er livestreams waar we iets van festivalvibes mee kunnen krijgen, maar het liefst zouden we natuurlijk op een écht festival staan. Drankje in de hand, zonnebril op je kop en dansen tot de zon achter de horizon verdwijnt. Om toch het festivalgevoel te hebben, heeft het bedrijf Layhgo iets verzonnen voor. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in het ontwerpen en illustreren van podia, decors en de indelingen op festivals en evenementen en hebben een gruwelijk tof idee uitgerold.

Layhgobuilder

Normaal gesproken ontwierp Layhgo de mooiste en meest indrukwekkende podia en decorstukken voor festivals en evenementen als Awakenings Festival, The Qontinent, Dance Valley en Airforce Festival. Helaas staat dit creatieve bedrijf, samen met vele andere, door de coronacrisis op losse schroeven en hebben ze weinig tot geen opdrachten voor hun klanten. Daarom bedachten ze geniale idee om de consument de mogelijkheid te bieden om zelf een festival te ontwerpen welke je in de nabije toekomst daadwerkelijk kunt ‘bezoeken’. Layhgo gebruikte een speciaal eigen ontwikkeld programma waarin ze de leveranciers en organisatoren konden laten zien hoe het festivalterrein er uit kwam te zien, om dus zo een zeer realistische schets te maken van het terrein. Dit programma hebben ze gratis beschikbaar gemaakt voor de consument om los te gaan in het bouwen van je eigen 3D festivalterrein. Momenteel zijn ze nog volop bezig met ontwikkeling van de gratis versie van Layhgobuilder. Zo willen ze het bijvoorbeeld mogelijk maken om met je vrienden rond te lopen op je eigen terrein en te luisteren naar je eigen gekozen livestream van je favoriete artiest.

We zijn momenteel heel druk met de ontwikkeling van de nieuwe versie van ons programma, plus we zijn in gesprek met allerlei geïnteresseerden. Bijvoorbeeld festivalorganisatoren. Misschien kunnen de bezoekers van hun festival zelf hun eigen podium bouwen, misschien zorgt de organisatie zelf voor het decor. Misschien hoor je de livestream van een DJ die thuis achter zijn keukentafel aan het draaien is, misschien kan je zelf muziek opzetten. Dat zijn allerlei vraagstukken waar we ons nu over buigen. Het is dus nog allemaal volop in ontwikkeling, we horen graag hoe mensen op dit idee reageren. Waar liggen de behoeftes? En als partijen willen samenwerken, dan staan we daar ook voor open. In principe is alles mogelijk, dus dat biedt mooie kansen voor ons om creatief en innovatief bezig te blijven.”, aldus een woordvoerder van Layhgo.

Wil jij ook aan de slag met het ontwerpen van je eigen festival- of evenemententerrein? Dat kan! Via de website van  Layhgobuilder kun je direct beginnen aan jouw ideale terrein!

Layhgobuilder-2
Credits: Laygho