Dit zijn de lekkerste herfstcocktails om thuis zelf te maken

Taste
// 15 oktober 2021
Herfstcocktails-1

De dagen worden donkerder en het wordt steeds kouder. Het is onmiskenbaar herfst en dat betekent dat we de kachel en kaarsjes weer mogen aansteken en samen de gezelligheid thuis op te zoeken. Frisse dranken maken plaats voor rijke en warme smaken van het najaar. Om dit heugelijke feit te vieren heeft de beste bartender van Nederland, Laura Brady, die dit jaar ’s werelds grootse bartendingwedstrijd, de Diageo World Class Competetion won, drie recepten bedacht voor herfstcocktails die makkelijk thuis zijn te maken!

Autumn Blush

Autumn Blush is een heldere, fruitige en bloemige variatie op een klassieke Tom Collins. De frisse en bittere tonen van grapefruit passen perfect bij de rijke smaak van Tanqueray Royale. Laura Brady: “Een bitterzoete combinatie van frisse herfstsmaken, geschikt voor ieder moment van een (herfstachtige) dag!”

Benodigdheden voor 1 glas:

  • 30 ml Tanqueray Royale
  • 30 ml zelfgemaakte grapefruit- en hibiscussiroop (zie recept hieronder)
  • Bruiswater
  • Longdrink met ijsblokje
  • Wit rozenblaadje

Grapefruit-en hibiscussiroop (300 ml voor 10 glazen)

  1. Pers 8 grapefruits of koop 1 liter grapefruitsap
  2. Giet het sap door een zeef
  3. Voeg voor elke 250 ml grapefruitsap 100 gr suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost
  4. oeg 5gr hibiscusthee (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 ml grapefruitsiroop, roer en dek af met huishoudfolie
  5. Laat 30 minuten in de koelkast staan
  6. Giet de siroop door een zeef
  7. Controleer de hoeveelheid in ml en voeg 1 theelepel rozenwater (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 ml siroop

Bereidingswijze:

  • Voeg ijsblokjes toe aan een longdrinkglas
  • Giet er 30 ml Tanqueray Royale in en 30 ml van de zelfgemaakte grapefruit- en hibiscussirroop in
  • Roer door elkaar en voeg meer ijs toe om het glas te vullen
  • Giet er bruiswater bij tot het glas voor driekwart gevuld is en roer nogmaals voorzichtig om de ingrediënten te combineren
  • Voeg nog een beetje bruiswater toe zodat het glas bijna vol is
  • Gebruik een rozenblaadje als perfecte herfst garnering

Herfstcocktails-2

White Woods

White Woods is een herfstachtige twist op een klassieke cocktail Sour. De smaken van geroosterde noten en vanille geven het drankje de houtachtige tonen van kastanjes. Door de combinatie met citroen vallen de drogere tonen van Tanqueray Dry extra op.

Benodigdheden voor 1 glas:

  • 40 ml Tanqueray Dry
  • 20 ml vers citroensap
  • 20 ml zelfgemaakte kastanjesiroop (zie recept hieronder)
  • Ijsblokjes
  • Cocktailglas
  • Geraspte chocolade

Kastanjesiroop (200 ml voor 15 glazen)

  1. Rooster 500 gr kastanjes gedurende 30 minuten op 180 graden
  2. Doe 120 gr walnoten in een pan en rooster ze tot ze licht verbranden
  3. Verwijder de velletjes van de kastanjes en meng de noten met 1 liter water en 2 theelepels vanille-extract
  4. Giet het mengsel door een een fijne zeef en voeg 1250 gr suiker toe, roer goed door elkaar

Bereidingswijze:

  • Voeg 40 ml Tanqueray Dry, 20 ml vers citroensap en 20 ml van je zelfgemaakte kastanjesiroop toe aan een cocktailshaker
  • Voeg ijs toe aan je shaker en schud ongeveer 15 seconden
  • Open de shaker en schenk de cocktail door een zeefje in het glas
  • Rasp er chocolade overheen

Herfstcocktails-3

Amber Spice

Laura Brady: “Last but not least, mocht deze variant, gebaseerd op de populaire Pumpkin Spiced smaak, niet ontbreken. Vergt iets meer tijd en moeite, maar is zeker het proberen waard. De smaken van pompoen, vanille en nootmuskaat geven een hartige en zoete toon aan het citrusachtige Tanqueray No. Ten. Het perfecte drankje om je avond mee af te sluiten: met een beetje pit.”

Benodigdheden:

  • 30 ml Tanqueray No. Ten
  • 50 ml pumpkin spiced siroop (zie recept hieronder) OF
    5 ml spicy Ketel One
  • Glas met ijsblokjes
  • Foelieblad

Pumpkin spiced siroop (500 ml voor 10 glazen)

  1. Schil en snijd een halve pompoen in blokjes van 3 cm
  2. Gaar in de oven gedurende 40 minuten op 200 graden
  3. Laat afkoelen en weeg 300 gr pompoen af
  4. Doe de pompoen met 500 ml water, 2 theelepels vanille-extract, 3 gr nootmuskaatpoeder, 2 gr kaneelpoeder en 20 gr honing in een blender en mix tot een puree
  5. Gebruik een theedoek om het vocht uit de puree te persen
  6. Meet het vocht af en voeg voor elke 100 ml pompoensap 40 g suiker toe en roer alles goed door elkaar
  7. eet vervolgens de vloeistof opnieuw af en voeg voor elke 100 ml pompoensiroop 10 ml vers en gezeefd citroensap toe
  8. Roer goed door elkaar

Bereidingswijze:

  • Doe ijs in een shaker
  • Giet er 30 ml Tanqueray No. Ten over, 50 ml van de zelfgemaakte gekruide pompoensiroop (en de spicy Ketel One als je wat warmte wilt toevoegen);
  • Roer gedurende 30 seconden
  • Giet de cocktail met behulp van een zeefje in een waterglas gevuld met ijsblokjes
  • Garneer met een takje foelieblad

Herfstcocktails-4