Waarom we in de lente meer zin hebben in seks

De afgelopen weken is de kans aanwezig geweest dat je van je fiets bent gedonderd door de wind. Hoe pijnlijk dat ook was, het is in ieder geval nog altijd beter dan een boom op het dak van je auto krijgen door de wind. We kunnen met zijn alle Piet Paulusma wel weer de schuld geven voor deze weersomstandigheden, maar een wijs man zei ooit: “na regen komt zonneschijn”. Vandaag, 20 maart 2019, is het namelijk officieel lente. Dat betekent voor de komende weken meer zon, meer terrassen en meer zin in seks! Dit is waarom:

Waarom we in de lente meer zin hebben in seks

Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat vrouwen meer zin in seks krijgen als de zon schijnt. Het zonlicht heeft namelijk verband met serotonine. Dit is een belangrijke neurotransmitter om het vermogen van genot te ervaren.

Waar je in de winter juist trager en slaperig bent vanwege melatonine, verbetert je stemming door meer zonlicht. Vrouwen trekken massaal naar de sportschool om zo de draad weer op te pakken voor de zomer die nadert. Al die workouts zorgen voor het vrijkomen van endorfine, waar we vrolijker van worden en dus meer zin in een potje coïtus hebben. Daarnaast zou je door meer zonlicht ook meer energie krijgen. Dit zorgt voor meer sessies, waarbij de lengte van een potje seks ook toeneemt.

Hoger libido

Daarnaast nemen de vrouwelijke hormonen die de seksuele interesse beïnvloeden toe als het daglicht ook toeneemt. Dit zorgt voor een nóg hoger libido. Mannen maken daarentegen het hele jaar door testosteron aan. Hierdoor is de seksualiteit van mannen stabieler. De laagjes kleding die de vrouwen in de lente verruilen voor een rokje of jurkje vallen bij de heteromannen zeker op. Mannen zijn namelijk erg visueel ingesteld en worden in de lente dan ook snel hitsig. Have fun! 😉

lenteseks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *