Let’s talk glijmiddel

Glijmiddel

Ja, glijmiddel. Allang geen middel meer voor vrouwen die van zichzelf niet nat genoeg worden, maar een seksspeeltje om de seks nóg beter en lekkerder te maken. Hoe gek je het ook wilt maken, er is bijna overal een lube voor. In dit artikel leggen we je uit wat voor verschillende lubricanten er zijn en waar ze voor gebruikt dienen worden. Let’s talk glijmiddel.

Lube it up!

Zoals gezegd denken veel mensen nog steeds dat glijmiddel alleen handig is wanneer een vrouw last heeft van een droge foef. Niets is minder waar en wist je dat glijmiddel een totaal nieuwe dimensie aan seks kan geven. Denk aan extra comfort, meer stimulans, maar ook te gebruiken voor een heerlijke massage of orale seks. En natuurlijk voor het gebruik van verschillende seksspeeltjes. Afhankelijk waar jij het voor wilt gebruiken, zijn er verschillende varianten op de markt.

Soorten glijmiddel

Waterbasis

Glijmiddelen op waterbasis zijn perfect te gebruiken in combinatie met een condoom, maar ook voor tijdens orale seks. Het grote voordeel van dit soort glijmiddel is dat het makkelijk is schoon te maken en geen irritaties veroorzaakt. Glijmiddel op waterbasis leent zich ook perfect voor het gebruik bij seksspeeltjes. Een nadeel is dat het redelijk snel opdroogt en je er dus veel van moet gebruiken tijdens een hete, langdurige sessie.

Glijmiddel-2

EASYGLIDE GLIJMIDDEL WATERBASIS 150ml | €7,49

Siliconen basis

Glijmiddel op siliconen basis heeft het beste van twee werelden. Het is even veilig als lube op waterbasis en het blijft langdurig werken. Dit soort glijmiddel is waterproof, dus ook te gebruiken onder de douche of in bad. Ideaal dus voor langere sessies, geschikt voor massages én veilig te gebruiken in combinatie met latex. Inwendig gebruik is ook veilig, aangezien de siliconen moleculen te groot zijn om via huid of weefsel het lichaam binnen te dringen. Let er wel op dat glijmiddel op siliconen basis niet te gebruiken is met siliconen speeltjes, omdat de siliconen deeltjes elkaar aantasten en hierdoor beschadiging kan optreden.

Glijmiddel-3

EASYGLIDE SILOCONEN GLIJMIDDELS 150ml | €9,66

Anaal glijmiddel

Er heerst gelukkig steeds minder taboe op onze achteringang. Maar omdat de anus van zichzelf geen vocht aanmaakt en gevoelig is voor beschadiging door de dunne huid, is het noodzakelijk dat je glijmiddel gebruikt. En veel. Anale glijmiddelen zijn vaak wat dikker van structuur en hebben een licht verdovende werking zodat de anus ontspant en de penetratie dus versoepeld.

EASYGLIDE ANAL RELAXING GLIJMIDDEL 150ml | €9,99

Massage

We weten dat een massage in de meeste gevallen leidt tot een goeie pot seks. Maar als je massageolie gebruikt, dien je wel goed je handen te wassen voordat je de erogene zones van elkaar of van jezelf aan gaat raken. In de meeste oliën zit namelijk parfum en andere chemische bestanddelen die jouw gevoelige plekjes niet chill vinden. Gelukkig bestaan er daarom massage glijmiddel zonder parfum, die dus kan dienen als massageolie én lubricant!

EASYGLIDE 2 IN 1 MASSAGE GLIJMIDDEL 150ml | €7,19,-

Glijmiddel-1
Credits: Tima Miroshnichenko

Stimulerend

Naast een soepeler verloop kunnen glijmiddelen seks en/of masturberen óók intenser maken. Er zijn namelijk verschillende glijmiddelen die een stimulerend effect hebben en verwarmend, verkoelend of een tintelende sensatie kunnen geven. Verwarmende glijmiddelen stimuleert de doorbloeding en kunnen de eikel en clitoris gevoeliger maken.

EASYGLIDE VERWARMEND GLIJMIDDEL 150ml | €8,99,-

Smaakje

Wat leent zich beter voor orale seks dan glijmiddels met een smaakje? Het kan een pijpbeurt of beffen nóg lekkerder maken. Er zijn tal van verschillende smaakjes op de markt, waarvan ze over het algemeen zoet zijn en een fruitsmaak hebben. Maar er zijn zelfs glijmiddelen met de smaak espresso, karamel-zeezout of chocolade. Ook zijn glijmiddelen met een smaakje over het algemeen suikervrij, zodat het geen plakkerige bedoeling veroorzaakt.

EASYGLIDE PASSION FRUIT GLIJMIDDEL WATERBASIS 30ml | €7,19,-

Biologisch

Die verschillende glijmiddelen zijn natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde bestanddelen, een gevoelige huid hebt of wat milieubewuster bezig wilt zijn? Zelfs daar zijn vegan/biologische glijmiddelen voor. Deze zijn gemaakt van natuurlijke bestanddelen en zelfs de verpakkingen zijn vaak biologisch afbreekbaar.

BIOGLIDE BIOLOGISCH GLIJMIDDEL 500ml | €26,59

Glijmiddel-3
Credits: Tracy’s dog