Leuke feitjes over sperma

Wij van Mellowed willen het wel eens met jullie over een belangrijk onderwerp hebben. Het geeft inderdaad een grote zooi maar het verdient eigenlijk veel meer waardering. We’re talking sperma!

Zaadcellen zijn ontdekt door een Nederlander

Nondeju, die Nederlanders! In 1677 bekeek Antoni van Leeuwenkoek, de vader van de microbiologie, zijn eigen kwakje onder de microscoop. Tot zijn grote verbazing zag hij talloze bewegende ‘beestjes’ krioelen. In die tijd had trouwens nog niemand een idee hoe zo’n bevruchting eigenlijk precies in zijn werk ging.

Kwaliteit afname sperma

Lieve mannen, de kwaliteit van sperma neemt af wanneer er langer dan tien dagen geen zaadlozing heeft plaatsgevonden. “You say what now?”. Maar te vaak is ook weer niet goed. Wil je het écht goed doen, dan is eens per twee á drie dagen perfect om de druk lekker van de ketel te halen. Wanneer je als stel dus toch de wens hebt om jezelf nog een keer voort te planten, is elke dag seksen niet nodig. Wel lekker, maar dat terzijde.

Snelle rakkers

De snelheid van sperma tijdens het moment van loskomen is zo’n 45 km per uur. Speedy Gonzales dus. Wanneer ze dan netjes en warm zijn aangekomen, zijn ze opzoek naar een chick (eicel). Hier neemt de sperma een rustig vaartje met zo’n 3 á 4 millimeter per minuut. Klinkt allemaal heel traag maar moet je je voorstellen dat zo’n spermacel niet groter is dan 0,005 milllimeter en de staart 0,05 millimeter.

Hollandse pot

Uit een onderzoek aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam in 2010, bleek dat mannen die de traditionele Hollandse pot aten, een goede kwak neerlegde. Een lekker AGV’tje (aardappelen, groente, vlees) ‘s avonds zorgt voor tweemaal zoveel zaadcellen als mannen die een ander voedingspatroon volgen. Schuif dat Hollandse bordje maar door!

Healthy skin

Slechte of droge huid? Knal er een mooie dot mannenpap op, of slik het door. Dit zeg ik nou niet om de mannen blij te maken, maar sperma via de mond is ontzettend goed voor de gemoedstoestand, geheugen, concentratie én energie. Sperma bevat namelijk vitamine C, proteïnen (goed voor de gains), zink, citroenzuur en vruchtensuikers. Het bevat 30 calorieën, 6 mg vet, 11 mg koolhydraten, 3 mg cholesterol en 150 mg proteïne. Dit allemaal in een zaadlozing van 3 tot 5 ml. Lekker slikken in de ochtend is dus gewoon prima voor zowel hem als haar. Bon Apetit!

Levende sperma

Dat kwakkie dat buiten het lichaam terecht komt, kan nog enkele uren voortleven. Eenmaal in het lichaam van het vrouwelijke geslacht is de levensduur maximaal een dag of vijf. Strijders!

Geen gevoel voor richting

Er worden zo’n 200 miljoen spermacellen bij een ejaculatie uitgeschoten. Jongens en meisjes, dat zijn evenveel inwoners als Brazilië! Maar deze vriendjes houden een race tegen elkaar om de vrouwelijke eicel te vinden. Maar die domme oenen hebben dus totaal geen richtingsgevoel, waardoor maar liefst vier van de vijf spermacellen gewoon verdwalen. Dag celletjes, was gezellig!

Lekker schieten

Dit is voor de mannen: je kan sperma gemiddeld tussen de 15 en 17,5 cm voorruit schieten. Het record staat op 5,18 meter. Oefening baart kunst, zou ik zeggen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *