LGBTQIAP+: voor eens en altijd uitgelegd

Mensen (en vooral Nederlanders) houden ervan om in hokjes te denken. Je bent een man of je bent een vrouw. Klaar. Je valt op mannen of je valt op vrouwen. Klaar. Maar zo simpel blijkt het niet te zijn.

In de Westerse samenleving hoeven we niet meer te rennen voor beren of talibanstrijders, dus kunnen we ons druk maken om de dingen die er écht toe doen: waar val ik nou op en wat ben ik eigenlijk zelf?

LGBTQIAP+

LGB

Gelukkig leven we in een tijdperk en land waarin lesbiennes, homo’s en bisexuelen over het algemeen goed geaccepteerd worden. Sterker nog: in sommige gevallen is het zelfs hip om op het zelfde geslacht te vallen.

Even simpel uitgelegd: gay is iedereen die op hetzelfde geslacht valt, al wordt het vaak gebruikt voor mannen die op mannen vallen. Lesbiennes zijn vrouwen die op vrouwen vallen en je bent bisexueel als je zowel graag piemels als kutjes in je gezicht hebt. Maar je moet daarbij ook gevoelens kunnen creëren voor beide geslachten, anders ben je gewoon een lekkere profiteur ;-). Niks mis mee, maar de P zat er al in toch?

Oké, we hebben de LGB van LGBTQIAP+ gehad. Wat is er nog meer dan?

Transgender

Als je met een pikkie geboren bent, maar liever een poesje had gehad. Of andersom. Enorm balen natuurlijk. Gelukkig kan er tegenwoordig van alles gefabriceerd worden en worden we steeds ruimdenkender.

Zit jij in deze situatie, maar heb je liever niet dat ze met naald en draad tussen jouw benen te werk gaan? Dan is de T van Travistie de oplossing: je kleedt je gewoon alsof je van het andere geslacht bent. Als je een beetje je best doet, heeft niemand het door.

Binnen de eerste seconde.

Queer

Queers denken niet in hokjes. Dus echte queers zijn eigenlijk geen queers, want dat stopt ze in een hokje. En dat maakt ze weer typische queers.

Intersexueel

Ben jij geboren met zowel het idee dat je een meisje als een jongen was? Hermafrodiet of niet, er zijn genoeg mensen die voor beide geslachten evenveel voelen. En dat is cool. Je bent een echte I van Instersexueel.

Foto: Sharon McCutcheon

Asexueel

Dit zijn alle vrouwen in een huwelijk langer dan drie jaar en geen zin meer in seks hebben.

Grapje.

Meeste wel.

Pansexueel

Nope, dit zijn niet vrouwen die graag in de keuken staan, maar alle mannen, vrouwen en daartussenin die niet verliefd worden op mannen of vrouwen, maar op mensen. Toch wel handig, want als je verliefd bent op je hamster, staat je toch een leven met hindernissen te wachten.

+

De plus staat er niet voor niets, want we kunnen zo nog eeuwen doorgaan. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog hetero’s – ja I know, bizar -, genderneutralen en volgens dit artikel zelfs mensen die geil worden van mensen die slapen.

Foto: Toa Heftiba
Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *