Lifehack: zo zijn zweetoksels vanaf nu verleden tijd

Zweetoksels

Wist je dat je op een gemiddelde nacht tot wel twee liter vocht aan zweet kan verliezen? We zijn natuurlijk s’ nachts bloedje heet en door te zweten probeert ons lichaam zichzelf af te koelen. Niet bij iedereen gutst het zweet van het lichaam, maar een paar goede ‘zwoksels’ kennen we allemaal wel. Voor diegene die onder een steen heeft geleefd en er niks van snapt, ‘zw’ staat voor zweet en ‘oksels’ voor ja, oksels oftewel ‘zwoksels’.

We dwalen af, dus bij deze leggen wij even uit hoe jij ervoor kan zorgen dat je geen last meer hebt van zweetoksels.

Met deze tips zijn zweetoksels verleden tijd

We zweten allemaal, de één meer dan de ander. Bij sommige mensen is het zweten zo erg dat ze er veel last van hebben. Je wilt natuurlijk niet dat mensen een enorme okselvlek zien. Niet heel charmant en het zal ongetwijfeld iemands gesprek van de dag zijn. Dus wij dachten f*ck it, laten we wat tips op een rijtje zetten om zweetoksels te voorkomen. Nou, zo gezegd, zo gedaan. Er zijn namelijk meerdere manieren om zweetoksels te voorkomen. Maak je dus niet druk en let goed op, want voor je het weet zijn die zweetoksels verleden tijd.

Zweetoksels
Foto: Billie

Het product van het jaar: okselpads

Kijk eens aan, hét magische product: dé okselpads. Zweten is natuurlijk, maar je wilt natuurlijk geen zweetoksels. Staat er nou een leuk feestje op de planning en komt je crush ook? Dan wil je natuurlijk indruk maken met je mooiste outfit en dance moves. Dit is helaas wel een perfecte combinatie voor de zweetoksels. De perfecte oplossing is dus een okselpad die je kan kopen bij bol.com en Etos. Het past makkelijk onder je kleding en is niet zichtbaar. Zeg maar dag tegen die verschrikkelijke okselvlekken.

De wasmachine is ook een goede vriend

Denk je dat je jouw lievelingsshirt nog wel een keertje kan dragen? Dan maak je duidelijk een grote fout. Er zit namelijk altijd zweet in een gedragen shirt. Oud zweet is namelijk het zweet wat ruikt. Zorg er dus voor dat je te allen tijden schone kleding draagt. In schone kleding zitten minder bacteriën en dat zorgt er dus voor dat je minder last hebt van zweetoksels.

Een jungle is in eerste instantie niet bepaald behulpzaam

Komt het toevallig voor dat je een beetje een nare geur hebt door je zweetoksels? Heb je toevallig een goede bos onder je oksel? Dan komt het waarschijnlijk daardoor. Er blijven namelijk bacteriën in je okselhaar zitten. Scheer die okselharen dus even weg, zo zijn er minder bacteriën en kan de geur van zweet minder lang hangen. So be brave and shave.

Zweetoksels
Foto: Billie

Vergeet niet even een douche te pakken

Waarschijnlijk klinkt dit heel logisch, maar er zijn genoeg mensen die hier en daar een dag overslaan. Zorg er voor dat je altijd je oksels wast, ook als je niet kan douchen. Als je geen tijd hebt om te douchen zorg er dan op zijn minst voor dat je jouw oksels hebt kunnen reinigen. Even een washandje er doorheen halen en je bent ready to go. 

Weet welke kleding je draagt

Het is erg belangrijk dat je stof draagt dat goed kan ademen. Heb je dus veel last van zweetoksels? Voorkom dit dan door geen synthetische stoffen te dragen. Bij het horen van synthetische stoffen moet je denken aan polyester, nylon en acryl. Vermijd deze stoffen dan en vervang ze met katoen of linnen. Als je jouw kleding een beetje laat ademen, verstik je de kleding niet met je geur! No thanks.

Wat erin gaat komt er ook weer uit

Je zou er niet direct aandenken, maar voeding kan er juist voor zorgen dat je veel zweet. Heb je dus echt veel last van zweetoksels? Hou je eetpatroon dan goed in de gaten. Zo is spicy food bijvoorbeeld niet de juiste voeding als je niet wil zweten. Een lekker bakje koffie met cafeïne of een welverdiend glaasje wijn of bier is ook niet goed. Alcohol en Cafeïne kunnen er namelijk zelfs voorzorgen dat je overmatig gaat zweten. Ga je uit, dan hoef je er dus geen zorgen over te maken dat je zweet, want iedereen zweet dan toch als een malle.

Zweetoksels
Foto: Hans Reniers
Source :