Line-up Awakenings Festival 2020 | Online Weekender bekend!

Awakenings Festival 2020

Awakenings organiseert vanaf vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni ‘Awakenings Festival 2020 | Online Weekender’, een unieke online festivalbeleving met nooit eerder vertoonde beelden en speciale ‘Artificial Reality’– effecten. Het festival, dat dit jaar zijn 20-jarig jubileum zou vieren, heeft alles uit de kast getrokken om de festivalbezoeker toch nog een Awakenings beleving mee te geven. Het laatste weekend van juni staat in het teken van een driedaagse digitale festivalervaring met onder andere Adam Beyer, Amelie Lens, ANNA, Joris Voorn, Joseph Capriati, Maceo Plex, Nina Kraviz en Reinier Zonneveld op de line-up.

Awakenings Festival 2020 | online weekender

Gedurende dit weekend kunnen mensen vanuit de hele wereld een gratis hightech entertainment ervaring verwachten. Awakenings lanceert een gloednieuw platform waarin festivalbezoekers op een interactieve manier eenvoudig kunnen navigeren door een online gecreëerde festival wereld met een smartphone, tablet, PC of laptop.

Op de Awakenings website stapt de bezoeker in een virtuele wereld van het festival, waar onder andere livesets vanuit de Gashouder en een virtuele Gashouder te bekijken zijn. De line up voor het weekend bestaat uit: Adam Beyer, Amelie Lens, ANNA, Bart Skils, Joseph Capriati, Joris Voorn, Kölsch, Loco Dice, Maceo Plex, Nina Kraviz, Pan-Pot, Rebekah, Reinier Zonneveld en Speedy J. Uniek is dat de bezoeker zelf de regie kan voeren: die kan ervoor kiezen een set in een 2D setting te bekijken, of te switchen naar een 3D-omgeving. Bij die laatste optie kun je het optreden van de DJ en de locatie in zijn geheel in 3D bekijken. Dit in een live gefilmde en Artificial Reality vorm van de Gashouder.

Voorafgaand aan de livesets heeft de bezoeker de mogelijkheid om op vrijdagavond live te kijken en vragen te stellen in speciale online interviews met verschillende artiesten. Naast het bekijken van de livestreams en interviews kan de bezoeker het Awakenings Festival van vorig jaar herbeleven, genieten van special effecten, 3D- designs en 8D technologieën. Voor de mensen onderweg is er ook de mogelijkheid om het programma live te volgen via de radio.

Tijdens het weekend wordt de bezoeker uitgenodigd om dit unieke event niet alleen samen met vrienden vanuit je eigen achtertuin of woonkamer te beleven, maar met technofans over de hele wereld op een verantwoorde en veilige manier.

Rode Kruis

Op dit moment leven we in een onwerkelijke tijd. Daarom probeert de organisatie niet alleen iets terug te doen voor de festivalbezoeker, maar ook de minder bedeelden die slachtoffer zijn geworden van de coronacrisis. Gedurende het festivalweekend heeft de bezoeker de mogelijkheid om te doneren aan twee speciale projecten van het Rode Kruis. Door een donatiepakket aan te schaffen op de website wordt niet alleen Rode Kruis gesteund, maar krijgt de bezoeker ook Awakenings goodies thuis opgestuurd. De opbrengst gaat voor 100% naar het Nederlandse Rode Kruis.

Awakenings Festival 2020