Liquid Courage: dingen die je niet moet doen na teveel alcohol

Vaak lijkt het alsof na voldoende alcohol verborgen talenten naar boven komen. Is niet zo, lijkt alleen maar. De een ontpopt tot een ware avonturier, de ander tot een hartstochtelijke rebel. Ben jij nou zo’n gevalletje van elk weekend een enkeltje naar de klote? Dan hebben wij voor jou een aantal don’ts. Vooral don’t do deze dingen wanneer je genoeg alcohol ophebt om een paard in coma te leggen.

Dingen die je vooral niet moet doen na drie drankjes teveel

1.Don’t: Je verborgen talenten verkennen

Het kan allemaal heel logisch klinken, fifteen drinks down. Natuurlijk kun jij dansen als Beyonce. En ja, jij bent zeker weten sterker dan Popeye na zijn dertigste bord spinazie. Die steiger van drie meter hoog beklimmen? No problemo. Allemaal top ideeën, wacht er alleen even mee tot je wat ontnuchtert bent. Zo voorkom je dat je ruzie zoekt met een boom van een kerel die anabolen eet als ontbijt. Op avontuur gaan is een prima idee, vermijd alleen gewoon dat poolstokhoogspringen. In je hoofd ben je misschien prima in balans, maar je wil geen factuur voor een nieuw gebit krijgen wanneer je weer eens falikant op je bek bent gegaan. Een nacht duurt lang wanneer je de halve tijd staat te tandjetuffen.

2. Don’t: Je affectie uiten aan onbekenden

We snappen het wel hoor, dat het gezellig kan zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Vooral als je besloten hebt om je vrienden te ditchen voor een solo avontuurtje. Maar niemand wordt blij van een dronken aanhangsel die denkt dat die bij de groep hoort. Je kent die mensen niet, laat ze met rust als ze geen interesse in jou lijken te tonen. Dan voorkom je dat je klappen vangt omdat je je plaats niet kent. Als iemand niet terugdanst heeft het overigens ook geen zin om een half uur tegen zijn/haar lichaam aan te blijven grinden. 

Foto: Maurício Mascaro

3. Don’t: Je verwondering uiten over andermans lichamen

We weten dat die mannen of vrouwen er heerlijk uit zien. Na ieder drankje lekkerder. Maar hou gewoon je handjes thuis. Het kan misschien een heel goed idee lijken om een keer te voelen of die tieten echt zijn, maar er is nog steeds zoiets als aanranding. Niet bepaald iets wat je op je naam wil hebben staan. En behoorlijk respectloos. Hetzelfde geldt trouwens voor verbale uitspraken. Misschien klinkt ‘Godverdomme wat heb jij een dikke reet’ als je voldoende ophebt als een enorm romantische liefdesverklaring. We kunnen je echter vertellen dat niemand hier blij van wordt. Slik die oerkreten van je in dus. Tenzij je wat nuttigs te melden hebt.

4. Don’t: Mensen bellen of appen

Je neemt je zoveelste tequilashot en dan komt het ineens in je op: zonder je ouders was jij er gewoon niet geweest. Alles heb je aan ze te danken. Alles. Je voelt kippenvel op je armen en tranen springen in je ogen. Wat een geweldige mensen zijn die ouders van je. En dat ga je ze laten weten ook.

Laten we hier even een momentje pauzeren. En even naar het tijdstip kijken bijvoorbeeld. Grote kans dat die twee oudjes van je lekker liggen te pitten. Die hebben helemaal geen zin om zich druk te maken over hun kind dat wekelijks ontpopt  tot een ware alcoholist. Ditzelfde geldt trouwens voor je baas, beste vriend die morgen gewoon moet werken en high school sweatheart. Laat die telefoon maar gewoon lekker in je broekzak. Een wijs mens zei ooit dat er niks goeds komt na telefoontjes die gepleegd worden met een alcoholpromillage waar je huisarts een hartaanval van zou krijgen. Dat wijze mens ben ik trouwens.

5.Don’t: Denken dat je een bodemloze put bent

De keuze is weer eens reuze. Bier, wodka, whiskey, tequilla, wijn en vergeet de cockailtjes niet. En het gaat er allemaal potverdorie moeiteloos in. Ze zouden je de trechter moeten noemen. Alles giet je ineenkeer naar achteren, atje blijft maar bellen. Toch is het niet heel verstandig om maar door te blijven drinken. Daarom voor jullie helemaal gratiesch een fantastische levensles van ome Mellowed:  Draag je drie schoenen, hebben je vrienden vier ogen, draait de kamer en ben je instabieler dan een stok? Gooi dan vooral geen drank meer in je gok.

Graag gedaan hè vrienden.

Mellowed Out

Foto: Thom Masat
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *