Londen krijgt ‘s werelds eerste vagina museum

Vagina museum

Over een paar maanden openen in Londen de deuren van ‘s werelds eerste vagina museum, dat volledig gewijd is aan de anatomie van het vrouwelijk geslachtsorgaan. Oprichtster Florence Schechter vond het vreemd dat er wel een museum bestond met een grote collectie penissen, maar dat de vagina geen podium had om op te shinen. Tot binnenkort dus, want op 16 november is het vagina museum open voor publiek. Florence hoopt hiermee een einde te maken aan de stigmatisatie.

Crowdfunding

Al sinds 2017 probeert Florence geld op te halen om het museum te kunnen realiseren en zo bewustwording van het vrouwelijk geslachtsorgaan te creëren. Met het bereiken van haar doel (50.000 pond) werd er afgelopen week de openingsdatum bekendgemaakt.

Programma Vagina Museum

De eerste tentoonstelling heet ‘Muff Bursters: Vagina Myths and How to Fight Them’ en loopt tot februari 2020. Verder zullen er tal ven events, workshops en filmtentoonstellingen zijn die bijdragen aan het wegnemen van het stigma dat rondom de vagina en de vulva hangt.

“Als we ons schamen voor ons lichaam, kaarten we problemen minder gauw aan”, licht Schechter toe. “Daarom roep ik vrouwen op om trots te zijn op hun geslachtsdeel.”  

Can I get an Amen?

Vagina Museum
Credits: Malvestida Magazine
Source :