Losjes Festival 2018 gaat definitief door!

Losjes Festival

The word is out! Losjes Festival 2018 gaat op 1 september definitief door. Het festival, dat plaats gaat vinden bij het Engelermeer, kreeg heel wat tegenstand van milieu- en natuurorganisaties. Volgens de azijnzeikers van Het Groene Hart Brabant zouden dit soort feesten niet thuishoren in de natuur, maar in het stedelijk gebied. Het college van burgemeesters & wethouders denkt daar anders over en geeft de organisatie een definitieve go.

Losjes Festival 2018

De organisatie is zich er van bewust dat deze prachtige locatie ook goed behandeld moet worden en beschouwt het Engelermeer zelf dan ook als hun grootste artiest. De locatie biedt uitzicht op het water, een strand, ligweides, een prachtig bos en draagt precies bij aan hetgeen dat de organisatie wil aantrekken en uitstralen. Een intieme en warme sfeer dat óók bij een stad als Den Bosch hoort. Het gebied wordt tijdens het festival opgedeeld in twee verschillende stages, één waar housemuziek zal klinken en één voor de techno liefhebber.

Losjes Festival-1
© Jaap Beyleveld

Clean & Green

Losjes gaat op 1 september ‘clean & green’ te werk, waarbij in in grote mate rekening wordt gehouden met de natuur en naar de langere termijn wordt gekeken. Zo zal er gewerkt worden met hard-cup plastic bekers en stimuleert het de bezoekers om vervuiling tegen te gaan met de mogelijkheid om je beker in te leveren, in ruil voor een duurzaam vernieuwde Losjes totebag.

De deuren openen om 13:00 en sluiten om 23:00. In die tijd komen er maar liefst 12 acts voorbij, waaronder James Ruskin, Tom Trago en Call Super, maar ook legendarische live-acts als Legowelt. Naast verschillende foodtrucks zal er ook weer een biergarten zijn, waar je met je voeten in het zand en een speciaalbiertje in de hand, kunt genieten van de zonsondergang.

Pendelbussen

Ook dit jaar rijden er weer pendelbussen van Centraal Station Den Bosch naar de festivallocatie en terug. Vanaf 13:00 zullen er om het half uur pendelbussen rijden en aan het einde zullen er extra bussen worden ingezet om iedereen tijdig naar het Centraal Station van Den Bosch te kunnen vervoeren. Retour-tickets voor de pendelbus kosten €5,- (cash) en zijn verkrijgbaar bij de Losjes crew members, die aanwezig zullen zijn bij het instappen van de bus.

Dit gaat een bijzonder editie worden waar wij bij de redactie enorm naar uitkijken. We zien jullie bij onderstaand pareltje!

Foto´s: Tim Buiting

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *