Lowlands wil verruiming eindtijd Alpha

ALPHA podium

De organisatie heeft bij de gemeente Dronten een aanvraag gedaan voor een latere eindtijd in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag voor Lowlands 2019. Concreet zou dit betekenen dat Alpha met een beetje geluk tot 01:00 s’ nachts open zou blijven.  Nu is dit 23:00.

ALPHA podium

De aanvraag is als volgt: “Een gevolg van het steeds verder toenemende belang van het ”showelement” dat een artiest wil neerzetten, is dat men op een tijdstip wil optreden wanneer het buiten donker is. Vooral het steeds belangrijker wordende visuele onderdeel van het optreden komt dan veel beter tot z’n recht. Dit is een belangrijke factor voor steeds meer artiesten maar is ook wat het publiek van de betreffende artiest en festival verwacht. Hierbij gaat het niet alleen om de afsluitende headliner per dag op het Alpha podium maar ook de 2 sub-headliners die er voor geprogrammeerd staan. Daarmee is het ook voor het Lowlands Festival van groot belang dit in haar programmatijden op te kunnen vangen.”

Dit statement snijdt natuurlijk brood, maar de uitspraak laat nog even op zich wachten. To be continued. Check in de tussentijd de aftermovie van de 2019-editie:

Source :
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *