Lumenate: een app die je laat trippen alsof je aan de LSD zit

Lumenate

Net op tijd voor het weekend! Een nieuwe app genaamd Lumenate beweert je bewustzijn te veranderen en claimt alsof het precies dezelfde trip geeft als LSD. Maar dan zonder alle chemicalische troep. De Britse makers zeggen dat het kan helpen “je hersenen te leiden naar een unieke en krachtige staat van bewustzijn tussen die van diepe meditatie en klassieke psychedelica.”

De website van de start-up uit Bristol voegde toe: “On a mission to make impactful subconscious exploration more accessible than ever before.”

“Van het interviewen van mensen bij Burning Man over wat vrijheid voor hen betekent, tot maandenlange EEG-hersenscans die onze methode voor het induceren van veranderde toestanden met behulp van licht en geluid ontwikkelen en optimaliseren, onze reis is allesbehalve gewoon geweest.”

Lumenate

Maar hoe werkt Lumenate precies? We gaan het je proberen uit te leggen. Met behulp van flikkerende lichten wil de app ervoor zorgen dat neuronen in de hersenen reageren en synchroniseren met een ander ritme. Door deze ritmes zachtjes aan te moedigen, kunnen de hersenen veilig in de gewenste toestand worden geleid.

Gebruikers worden aangemoedigd om de app in een volledig donkere kamer te gebruiken om ze hallucinaties te geven wanneer hun ogen gesloten zijn.

De app is gemaakt door software engineer Tom Galea en Jay Conlon, die elkaar ontmoetten op de universiteit in Liverpool en kregen steun van Golden Globe-winnaar Rosamund Pike, die nu de creatief directeur van het bedrijf is.

Vice-verslaggever David Hillier probeerde de app als een van de eerste uit en zei het volgende: “Ik was eerlijk gezegd nogal sceptisch in het begin, maar ik heb het gevoel dat de meeste mensen een gebruik kunnen vinden van Lumenate’s unieke manier van solo-trippen. Of je nu een angstige stadsbewoner bent, een complotdenker of een festival-klootzak. Wie had gedacht dat je met je telefoon je de ruimte in kon vliegen?”

De app kun je vanaf nu vinden in de Apple Store en Google Play.

Lumenate-2
Credits: Goashape