Dit weekend treffen festivals maatregelen wegens hitte

hitte

Dat het deze week heet is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Het zweet gutst over onze rug en zoeken daarom zoveel mogelijk verkoeling op. Dit weekend, vooral de zaterdag, worden er ook weer tropische temperaturen voorspeld. Daarom treffen verschillende festivals allerlei maatregelen om het de festivalgangers zo aangenaam mogelijk te maken.

Festivals bereiden zich voor op hitte

Bij Awakenings, zaterdag en zondag in Amsterdam, hebben ze extra waterflesjes ingeslagen voor de bezoekers. Daarnaast zijn er, net als voorgaande jaren, waterpunten waar men gratis water kan halen. Ook zijn er in de tenten op het terrein extra ventilatoren te vinden.

Ook Indian Summer, het festival dat vrijdag en zaterdag plaatsvindt in Langedijk, tipt zijn bezoekers voldoende te drinken, de schaduw op te zoeken en zichzelf goed in te smeren. Oók daar zijn extra gratis waterpunten verspreid over het terrein en meer schaduwplekken gecreëerd. Mensen mogen ook lege flesjes en zonnebrand meenemen (geen spray).

Parkpop op zondag in Den Haag bereidt zich ook voor op de hitte met extra punten waar bezoekers gratis kunnen tappen. Ook hier mogen bezoekers waterflesjes zonder dop meenemen en is ook zonnebrand toegestaan.

Het populaire Concert at SEA in het Zeeuwse Ouddorp treft geen extra maatregelen. Daar is het volgens een woordvoerder goed toeven met een frisse wind en de mogelijkheid om te pootje baden in zee.

Hitte-1
Credits: Angelo Pantazis
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *