Maestro’s DJ Select | Episode 02: Skip The Disco

[alert type=white]Mellowed is niet vies van hitsige plaatjes en verborgen muzikale juweeltjes, daarom om de week een speciale Mellowed podcast bomvol nieuwe en obscure muziek. Exclusieve sets door de favoriete DJ’s van Maestro’s Records, speciaal opgenomen voor Mellowed, om lekker het weekend in te luiden! En alsof dat nog niet tof genoeg is, vind je meer informatie over de tracks en DJ’s op deze pagina. Check your vinyl needs at Maestro’s Recordcafé[/alert]

Skip The Disco

Vanaf de jaren 90 maakte Liewe Schrover zijn eerste mixtapes; niet met vinyl, of CD’s, maar op de dubbele cassette deck van zijn ouders. De cassette cuts van zijn destijds favoriete radio show ‘Dutchmasters’, werden verspreid onder vrienden en kennissen. Zonder dat hij het zelf wist, was de basis voor ‘Skip the Disco’ gelegd.

De liefde voor vinyl ontstond daarna eigenlijk per toeval. Tijdens zijn eerste dag als afwasser liet hij een van de mixtapes horen aan de kok. De kok was onder de indruk van Liewe’s tape en vertelde over zijn vinyl collectie, platenspelers, mixer en zijn eigens sessies bij de ‘Boortoren’ als DJ Dimitri. Liewe was hooked! Geen cassettes meer, vanaf dat moment was het platenspelers en vinyl.

Digger

Als je nu ‘Vinyl Junk’ in een encyclopedie opzoekt, dan zou daar net zo goed een foto van Liewe kunnen staan. Geïnspireerd door de enthousiaste DJ Dryme zette hij zijn alsmaar groeiende kennis van Hip Hop, Soul, Disco, Boogie en Funk in bij het zoeken naar de beste muziek in platenzaken over de hele wereld. Inmiddels heeft hij een collectie opgebouwd waar elke muziekliefhebber jaloers van wordt. Een echte digger dus!

Aan het begin van zijn DJ carrière was hij onderdeel van ‘Bralwerk’. Dit DJ collectief was jarenlang een begrip in het nachtleven van zijn woonplaats Den Bosch, met als thuisbasis Café Cordes. Wat meteen opviel was de verrassende muziekkeuze en mixing skills van Liewe. Kalm en beheerst. Een bijzondere eigenschap die gelijk terug te horen is in zijn sets. Liewe kon als DJ overal in Den Bosch terecht. Door de ramvolle dansavonden in het kleine Café Loenz (voormalige Legends Sports Bar) was Liewe de reden dat mensen wegbleven bij discotheken. Vanavond lekker dansen, Skip the Disco! Zijn artiestennaam was geboren. Thuis heeft Liewe een aparte kamer voor zijn vinyl collectie, twee Technics SL1200 en een Pioneer Nexus 2000 mixer. Hier brengt hij dan ook veel tijd door. Strikt voor ‘all nighter sets’ maakt hij de uitzondering om naast vinyl met de software van Serato te draaien, die hij via ‘timecode’ aanstuurt met zijn platenspelers. Dit geeft hem meer mogelijkheden om de avond te sturen zonder een vrachtwagen aan vinyl mee te slepen.

3 hand-picked tracks

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”100″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Rhianna – Word Love (Naked Remix)
Label: Sony Soho Square
Release date: 2002

“Deze super chille soulfull housetrack draai ik al sinds de release in 2002 bijna iedere dag. Verveeld gewoon nooit en dat zal ook nooit gebeuren.”

 

 

 

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”100″ mobile_grid=”100″ last=”true”]


[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”100″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Norma Jean Bell – I’m the baddest bitch (in the room) (Moodymann mix)
Label: Pandamonium
Release date: 1996

“Moodymann is een house legende. Top producer en dj. Wat zo goed is aan deze plaat is de mix tussen de jazzy house sound van Moodymann en de live vibes van Norma Jean Bell op de saxofoon.”

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”]


[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”100″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Allen Toussaint – When The Party’s Over
Label: Reprise Records
Release date: 1975

“De beste laatste plaat ever die ik altijd meeneem in mijn platentas. Je kan bijna niet anders dan met een fijn gevoel naar huis. (Ik hoop dat mijn pa dit niet leest, want dan moet ik hem misschien teruggeven haha).[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”100″ mobile_grid=”100″ last=”true”]

[/lgc_column]
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *