Maestro’s DJ Select | Episode 03: DJ Fonk

[alert type=white]Mellowed is niet vies van hitsige plaatjes en verborgen muzikale juweeltjes, daarom om de week een speciale Mellowed podcast bomvol nieuwe en obscure muziek. Exclusieve sets door de favoriete DJ’s van Maestro’s Records, speciaal opgenomen voor Mellowed, om lekker het weekend in te luiden! En alsof dat nog niet tof genoeg is, vind je meer informatie over de tracks en DJ’s op deze pagina. Check your vinyl needs at Maestro’s Recordcafé[/alert]

DJ Fonk

Multi-talent Ferdi Wijnmaalen (DJ Fonk) heeft zijn sporen in de Bossche muziekscene lang en breed verdiend. Op jonge leeftijd als organisator van Hip Hop in Duketown, Beats and Roots, This is Uganda festival in Oeganda en later met het organiseren van verschillende clubavonden in het zuiden van het land (Cafe Cordes, P79, Studio Tilburg, van Aken). DJ Fonk is regelmatig in het buitenland te vinden. Zo draaide hij zijn favoriete tunes op het EXIT Festival (Servië), Nyege Nyege (Oeganda) en Friend bar (Los Angeles).

Sinds afgelopen jaar is Fonk actief als programmeur bij Koudijs Kafé in Den Bosch, waar hij een frisse mix van talent en gevestigde namen weet neer te zetten. Ferdi is zowel als DJ als organisator goud waard voor deze stad.

“van jongs af aan heb ik altijd mijn passie voor muziek gevolgd in welke vorm dan ook en heeft me dit op veel bijzondere plekken gebracht”

Toen Fonk in 2005 begon met draaien was dat met vinyl. Zijn liefde voor jazz en funk was direct hoorbaar In de jaren die daarop volgden ontdekte Fonk genres als Hip Hop, Soul en elektronische muziek. Door steeds bredere en nieuwe muziek te draaien zette Fonk telkens weer memorabele avonden neer achter de decks. De reacties en het enthousiasme van het publiek maakte “Fonk” in Den Bosch vrij snel een gevestigde naam, met steeds meer boekingen als gevolg.

“ik heb me nooit willen focussen op één specifiek genre, het liefst draai ik zo breed mogelijk”

Met veel diverse gigs op zijn naam heeft Fonk de talenten ontwikkeld om feilloos het publiek aan te voelen en om op het perfecte moment de zaal los te krijgen met zijn track selectie. Samen met zijn enthousiasme achter de decks zorgen deze eigenschappen ervoor dat Fonk zo geliefd is bij ons.

Fonk is een DJ die met de tijd mee gaat en heeft het vinyl ingewisseld voor een digitale set up. Naast het gebruikersgemak heeft digitaal draaien meer voordelen volgens Fonk. Je hebt meer tunes bij, je kan je muziek beter voorbereiden en maakt hij vanaf de CDJ 800/1000 al graag gebruik van de loop functie. Naast het nadeel van meeslepen van vinyl bij verre gigs, geven de digitale mogelijkheden Fonk meer rust en zekerheid voor een goede performance.

Thuis heeft Fonk veel verschillende setups versleten, van Reloop en Technics turntables tot vrijwel elke Pioneer DJM en CDJ. Momenteel gebruikt hij de Pioneer XDJ-RX2 DJ controller. Dit model biedt hem de mogelijkheden die hij wenst en is de perfecte controller om zijn sets snel en goed voor te bereiden.

Naast zijn residentie bij de Studio en Koudijs Kafe is Fonk deze zomer o.a. te vinden op de Zwarte Cross, Solar weekend festival, Kelburn Garden party in Schotland en nogmaals op het Nyege Nyege festival in Oeganda. Check zijn volledige agenda op djfonk.nl

3 hand-picked tracks

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

A2 Student Night – Sandy B
Label: SB
Release date: 1994

“Dit is Kwaito. Een Zuid-Afrikaans muziek genre wat ik ontdekt heb via de jongens van Cinqo Domingo. De house feel van deze plaat samen met de baslijn en fluit melodie krijgt iedereen aan het dansen. Deze track is een avond met DJ Fonk in a nutshell.”

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Disco Dancer – Kiki Gyan
Label: Boom Records
Release date: 1979

“Deze track, die ik bij Maestro’s Records vond, vat voor mij de zomer van 2017 samen. De combinatie van Funk en Disco laat deze plaat goed grooven. Het beste stuk is de soort solo van de synthesizer. Toen ik deze plaat op het Nyege Nyege festival in Oeganda draaide ontplofte de dansvloer, goosebumps all over.”

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]

Mopedbart – Hubbabubbaklubb
Label: Death Strobe Records
Release date: 2013

“Ik wil jullie aanraden om van dit liedje de extended video clip te bekijken. Dan kan je het “waarom” vast zelf wel invullen.”

[/lgc_column] [lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column]
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *