De mainstreamhater en waarom je met hem/haar naar een feestje moet

Je kent hem vast wel. Die guy die elk feestje te mainstream vindt en dat ook graag duidelijk maakt. Hij heeft een broertje dood aan Facebook events en brengt zijn nachten liever door in een dubieuze Oost-Duitse ravekelder. Als de plaatselijke middenstand de Currywurst alweer achter de kiezen heeft komt hij pas weer boven de grond. Een muziekpurist die zich het liefst laaft aan deuntjes die te underground zijn om ooit op Spotify te komen. We geven je vier goede redenen om eens met hem mee te gaan.

Je komt op toffe plekken

Feestjes in de club zijn nice, maar er zijn partylocaties die een hele nieuwe dimensie toevoegen aan de experience. Wat dacht je van een nachtje verdwalen in een oud klooster of intiem de nacht away dansen in een fietsenschuur? Misschien ontdek je wel dat er in dat aftandse schoolgebouw waar je altijd langs fietst een superdikke partylocatie schuilt. De mainstreamhater weet de weg.

 Je ontdekt nieuwe muziek

De mainstreamhater nam me een keer mee naar een feestje in Amsterdam. De muziek was een vreemde mix van afrobeat en psychedelische deephouse. Het was even wennen, maar ik ging er uiteindelijk wel lekker op. In de hoek van de zaal gingen een man en vrouw ook heel lekker op elkaar en de muziek.

In Hamburg belandden we op een party die nog het meest weg had van een huisfeest. In de ‘huiskamer’ werd de muziek verzorgt door een techno-dj en een percussionist die tussen het publiek op zijn Turkse trommel aan het rammen was. Zoiets zie je ook niet elke dag.

Je ontmoet mensen die je niet bij jou op kantoor tegenkomt

True, op Melt kom je ook excentriekelingen tegen. Toch heb je al snel het idee dat de meeste festivalbezoekers net als jij zijn. Op de échte underground-feestjes ligt het weirdogehalte hoger, dus is de kans groter dat je die avond in een frappant gesprek verzeild raakt. Als praten überhaupt nog lukt.

Het scheelt je een hoop geld

Nieuwe festivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Je zou verwachten dat met die gigantische stijging van het aanbod een prijsdaling van entreetickets en bier gepaard gaat. Niets is echter minder waar. Behalve als je dus met de mainstreamhater mee gaat. Voor een appel en een ei, misschien wel letterlijk, ben je binnen. Een pilsje, vaak uit de fles, krijg je er nog voor twee piek. Alleen maar winnaars!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *