Masturberen we te vaak nu we thuiszitten?

masturberen

Nu we thuiszitten houden we ons vooral bezig met het huis schoonmaken, lezen, Netflix kijken én masturberen. Veel masturberen. Want ja, wat moet je anders? Het is natuurlijk lekker, maar zorgt er ook voor dat de tijd wat sneller voorbij gaat. Ook bedrijven spelen hier slim op in met gratis premium accounts die toegang geven tot extra beeldmateriaal en online seksshops die dildo’s en masturbators voor een prikkie de deur uit doen.

Op deze manier is het gewoon lastig om niet de héle dag masturberend door te brengen. Maar bestaat er zoiets als teveel masturberen? Lees verder om erachter te komen!

Te vaak masturberen. Kan dat?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja, dat kan. Het heeft echter wel te maken met de reden waarom je het doet. Als je het doet omdat je het lekker vindt, lekker blijven doen. Verschuift de reden naar ‘moeten’, dan moet je jezelf eens achter oren krabben en je afvragen of je het niet te vaak doet. Want hoe vaker je het doet, hoe harder en sneller het moet voordat je tot een orgasme kunt komen. En als een eikel of clitoris zou kunnen praten, zou hij/zij zeggen dat je even moet dimmen. Ook geslachtsdelen kunnen namelijk overbelast raken en dat is nooit een goed teken. Om nou te zeggen dat veel masturberen ongezond is gaat te ver, maar de reden waarom je het doet zeer zeker wel.

Wanneer moet je zorgen maken

Als je masturbeert vanuit dwang en geen andere uitlaatklep hebt voor frustraties of onrust, dan is het verstandig om daar hulp bij te zoeken. Vergeet niet dat het per se verkeerd is om meerder keren per dag te masturberen. Soms heb je van die dagen dat je zo geil bent als een konijn en dat er veel druk op de ketel staat. Dan tap je dat gewoon in verschillende sessie af. Het is normaal en gezond, dus doe vooral wat je lekker vindt.