Wetenschap: MDMA tegen mentale gezondheidsproblemen door lockdown

Taste
// 17 april 2020
MDMA
Credits: Ethan Sykes

Op dit moment hebben we te maken met een van de grootste wereldwijde uitdagingen als het gaat om onze gezondheid. Maar niet alleen onze fysieke gezondheid krijgt er van langs, in tijden van quarantaine wordt ook onze mentale gezondheid flink op de proef gesteld. Het wekenlang binnenzitten en niet kunnen afspreken met vrienden heeft een flinke psychologische impact.

Helemaal in Australië, dat eerder dit jaar nog geteisterd werd door de verwoestende bosbranden, is er een enorme toename gemeld van het aantal mensen dat hulp zoekt bij depressie, stress en angst. Nu pleit Mind Medicine Australia, een mentale gezondheidsinstelling, om mensen die mentale gezondheidsproblemen ervaren door de lockdown te behandelen met MDMA .

MDMA tegen mentale gezondheidsproblemen

Vorige week zette de Australische Minister Greg Hunt al ondersteunden diensten op voor mensen die problemen met hun mentale gezondheid, waaronder digitale en telefonische hulplijnen. Voormalig parlementslid Andrew Robb, nu bestuurslid van Mind Medicine Australia, vind dit echter onvoldoende en voert nu campagne om geneesmiddelen zoals MDMA en psilocybine – dat in paddo’s voorkomt – te introduceren als behandelingsoptie.

De non-profitorganisatie, met als doel om veilige en effectief psychedelische behandelingen vast te stellen, dringt bij de regering aan om een taskforce voor geestelijke gezondheid op te richten. Uiteraard is Robb geen voorstander van recreatief gebruik, maar zegt dat psychedelische therapie beschikbaar zou moeten zijn als medische behandeling, net zoals cannabis nu al wordt gebruikt.

 

Categories
Taste, Uncategorized