MDMA-gebruikers hebben meer empathie

empathie

De afgelopen zijn er door wetenschappers talloze doorbraken gemaakt die het potentieel van MDMA voor de behandeling van psychische problemen zoals PTSS en alcoholisme hebben aangetoond. De potentiële gezondheidsvoordelen van de illegale partydrug lijken duidelijker te worden met elke studie. Zo ook uit een nieuw onderzoek van Psychopharmacology and Addiction Researchs Center (PARC), waaruit bleek dat MDMA-gebruikers meer empathie hebben dan drugsgebruikers die voornamelijk cocaïne, cannabis en ketamine gebruiken.

Uit een nieuw onderzoek van de Psychopharmacology and Addiction Research Center (PARC) is gebleken dat MDMA-gebruikers meer emotionele empathie hebben dan andere drugsgebruikers die voornamelijk middelen gebruiken zoals cocaïne, cannabis en ketamine.

Onderzoek

Bij het onderzoek van PARC waren 67 drugsgebruikers betrokken: 25 van namen eenmaal per maand MDMA, 19 gebruikte andere drugs en 23 consumeerde alleen alcohol. Door de emotionele en cognitieve empathie van elke deelnemer te meten aan de hand van een zelfrapportage en een geautomatiseerde beoordeling, ontdekten de wetenschappers dat MDMA-gebruikers beduidend hoger scoorden dan de testgroep die andere middelen gebruikten.

De resultaten zijn in strijd met eerder verdenkingen dat gematigd, langdurig MDMA-gebruik sociale problemen zou kunnen veroorzaken. Dit betekent dat diegenen die lijden aan psychische stoornissen MDMA gematigd kunnen gebruiken voor hun behandeling, zonder dat dit een negatief effect heeft op sociale aspecten.

Geen bewijs

Toch is dit nog steeds geen bewijs dat MDMA de emotionele en cognitieve empathie van mensen in de loop van tijd verhoogt. Het zou namelijk kunnen dat de personen die aan deze studie deelnamen van nature al meer empathisch zijn en zich daarom aangetrokken voelen tot MDMA. Dit onderzoek heeft echter wel stof doen opwaaien en een nieuw onderzoek zit al in de pijpleiding. Knuffelen?

Source :
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *