MDMA zou relatieproblemen kunnen verhelpen

relatieproblemen-1

We kunnen wel stellen dat de pandemie waarin we zitten, relaties onder grote druk heeft gezet. Stelletjes zitten meer dan ooit op elkaars lip en worstelen met het gebrek aan privacy. Teveel samen zijn, een gebrek aan persoonlijke ruimte en het onvermogen om niet de ‘normale’ activiteiten te kunnen doen eist zijn tol, met meer relatieproblemen dat ooit.

En hoewel COVID-19 nieuwe conflicten voor stellen heeft gecreëerd, heeft het ook bestaande relatieproblemen verergerd. Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat er tijdens de pandemie 34% meer echtscheidingen hebben plaatsgevonden, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Een recent onderzoek van Dr. Brian Earp, getiteld ‘Psychedelic Moral Enhancements’, herinnert eraan dat MDMA in de jaren 80′ werd gebruikt voor stellen die in relatietherapie zaten. En misschien is het nu tijd om deze studie nieuw leven in te blazen. Want desperate times calls for desperate measures. Toch?

MDMA en relatieproblemen

Dr. Earp van prestigieuze Yale University schijnt het volgende: “In de jaren tachtig, voordat het illegaal werd gemaakt, werd MDMA – in de volksmond bekend als ‘ecstasy’ vanwege de gevoelens van euforie die het kan opwekken – gebruikt als hulpmiddel bij de relatietherapie van koppels”

“In 1998 schreven George Greer en Requa Tolbert in de Journal of Psychoactive Drugs een methode om MDMA-versterkte therapeutische sessies uit te voeren op basis van hun ervaring met ongeveer 80 cliënten tussen 1980-1985.”

Naar het schijnt gaf 90 procent van de cliënten van Greer en Tolbert aan meer liefde voor hun partners te voelen na het ondergaan van de ‘MDMA-relatietherapie’.

Nu brengt het gebruiken van drugs natuurlijk altijd risico’s met zich mee, maar wellicht kan het je relatieproblemen verhelpen!

Relatieproblemen-3
Credits: NeONBRAND
Source :