Onderzoek: MDMA verhoogt vertrouwen en verhelpt bindingsangst

MDMA

Vroeg of laat komt er een moment in je leven dat je jezelf verraden voelt en dat gevoel is kut. Het voelt als een mes in je rug en vanaf dat moment kun je moeite krijgen met het vertrouwen van mensen. Logisch natuurlijk. Nu hebben neurowetenschappers van King’s College en Oxford University vastgesteld dat MDMA effectief kan zijn in het verhogen van vertrouwen en het genezen van bindingsangst.

MDMA

Voor het onderzoek kregen 10 deelnemers 100 mg MDMA toegediend, terwijl de andere 10 deelnemers een placebo kregen. Ze speelden een spel en werden in elke ronde gevraagd of ze tégen of juist mét de andere deelnemers wilde spelen. De keuze van elke speler werd vervolgens aan de ander doorgegeven, naast het aantal punten dat ze hadden gekregen, en vervolgens beoordeelden ze hun vertrouwensniveau aan hun tegenstander op een schaal van maximaal zeven.

De deelnemers die MDMA toegediend hadden gekregen maakten in de praktijk keuzes ten goede van samenwerking, ongeacht voormalige ervaringen met andere deelnemers. Volgens onderzoekers kan dit betekenen dat gebruik van MDMA negatieve sociale ervaringen teniet doet en helpt om mensen opnieuw te vertrouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *