Dit zijn de meest ‘gezonde’ alcoholische dranken

Alcoholische dranken

Een avondje helemaal je kop eraf zuipen? Dat doen we allemaal wel een keertje. De één houdt van een heerlijke whisky na een zware week, terwijl de ander gek is op een rood wijntje of gewoon een ijskoude gele rakker. Voor ieder wat wils.

Helaas zijn veel alcoholische dranken nou niet echt goed voor je gezondheid. Dit feit wordt pijnlijk duidelijk wanneer je de ochtend na een avondje lekker pimpelen opstaat met een bonkend hoofd. Toch zijn er een aantal alcoholische dranken die wél ‘gezond’ zijn, met mate natuurlijk. Wij lichten ze hieronder graag voor je uit!

Dit zijn de meest ‘gezonde’ alcoholische dranken

Natuurlijk moet je jezelf niet helemaal klem zuipen, alles met mate. Ondanks dat het toch soms wel even lekker kan zijn op een vrijdagavond. Een frikadelletje uit de muur is bijvoorbeeld ook niet slecht, maar mee doen aan een frikadellen eetwedstrijd en 30 frikadellen erin mikken is ook niet goed. Drink dus met mate, mét je maten.

Rode wijn, wees eens een echte wijnproever voor een dag

Wijn is altijd een juiste keuze. We drinken ten slotte gewoon druiven toch? Eén ding is zeker, wijn zit vol met antioxidanten en kan hulp bieden bij gewrichtspijn. Maar de beste wijn is dan toch wel de rode variant. In rode wijn zit tannine, wat dient als ontstekingsremmer. Eigenlijk is het gewoon een wondermiddel, dat ook nog eens heerlijk is bij een bittergarnituur of een lekker stuk vlees.

Alcoholische dranken
Foto: Marcel Gross

Bubbels, de drank dat altijd een feestje met zich meebrengt

Champagne drink je vaak wanneer je iets te vieren hebt. Naast dat het fijn is om champagne te poppen en al zeker om te drinken, heeft het ook nóg een positief puntje. Een glas bubbels is ook nog eens een stuk lichter dan andere wijn of bier. Je krijgt dus minder calorieën binnen wat nooit kwaad kan. Op dieet? Zuip dan lekker champagne in plaats van bier of wijn. Een bierbuikje is natuurlijk niet wat je wil.

In champagne zitten ook antioxidanten, maar wel minder dan wijn, dus maak het gezond door er fruit zoals een framboos er in te doen. Het belangrijkste is dat bubbels zorgen voor een positief effect op je bloedsomloop. It’s time to pop the campagne.

Gin, de beste vriend van elke Gin & Tonic

Gin schijnt één van de gezondste alcoholische dranken te zijn. Je hoort het goed, gin ja. Dit komt doordat er in gin heel weinig calorieën zitten. Zelfs nog minder dan champagne. Een echte aanrader dus wanneer je op dieet bent.

Daarnaast helpt gin ook bij de spijsvertering door de bes waar gin van gemaakt is. Het klinkt in ieder geval als een match made in heaven. Wees dus slim en zorg ervoor dat je altijd met een G&T in je hand loopt.

Alcoholische dranken
Foto: Fabio Alves

Whisky, het drankje wat je niet kan afslaan

Je ziet het vaak gedronken worden door mannen, maar vrouwen kunnen er ook wat van. In whisky zitten hart beschermende Polyfenolen iets wat je wilt toch? Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat een glas whisky slecht voor je is. Quality is key en zo geldt dat ook voor whisky, zorg er dus voor dat je een goede Scotch in huis haalt en laat het feest maar beginnen.

Brandy, oftewel gebrande wijn, dat is altijd fijn

Brandy is ontstaan door het destilleren van vloeistoffen die tijdens het gisting proces plaatsvinden. In Brandy zit een bepaald ellaginezuur wat helpt tegen het bestrijden van kankercellen. Gezond dus, mits je het met mate drinkt.

Bier, het liefst wel lichte bier

Of je nou een lekker pilsje drinkt of een heel treetje wegdrinkt, bier wordt gedronken door iedereen. Het liefst sta je ermee op en ga je ermee naar bed. Naar bed gaan met een biertje op moet trouwens geen probleem zijn. Bier is namelijk rijk aan siliconen. Dit zorgt er voor dat de botdichtheid versterkt wordt.

Een zware trainingssessie gehad in de gym en helemaal kapot? Neem dan ook even een biertje, dat helpt namelijk bij het herstellen van de spieren. Zorg er trouwens wel voor dat het een licht biertje is, dus geen zware tripel. Dit zou namelijk averechts werken.

Alcoholische dranken
Foto: Quentin
Source :