Dit zijn de meest ‘gezonde’ alcoholische dranken

De feestdagen komen er weer aan en daar horen nu eenmaal de nodige alcoholische versnaperingen bij. De één houdt van een heerlijke whisky, terwijl de ander gek is op een rood wijntje of gewoon een ijskoude gele rakker. Ieder heeft zo zijn go-to drankje.

Helaas zijn veel alcoholische dranken nou niet echt goed voor je gezondheid. Dit feit wordt weer elke keer pijnlijk duidelijk wanneer je de ochtend na een avondje lekker pimpelen opstaat met een bonkend hoofd. Toch zijn er een aantal alcoholische dranken die wél ‘gezond’ zijn, of in ieder geval gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Met mate natuurlijk. Vandaag lichten wij deze voor je uit!

Dit zijn de meest ‘gezonde’ alcoholische dranken

Laten we beginnen met zeggen de te veel van iets nooit goed is, dit geldt helemaal met alcohol. Ondanks dat het toch soms wel even lekker kan zijn om jezelf lekker teut te drinken, is een overvloed aan alcohol in geen enkel scenario gezond. Maar zoals gezegd zijn er wat drankjes die wel ‘gezond’ zijn. Met mate dus.

Rode wijn

Wijn is altijd een goede keuze. We drinken ten slotte gewoon druiven toch? Eén ding is zeker, wijn zit vol met antioxidanten en kan hulp bieden bij gewrichtspijn. Maar de beste wijn is dan toch wel de rode variant. In rode wijn zit tannine, wat dient als ontstekingsremmer. Eigenlijk is het gewoon een wondermiddel, dat ook nog eens heerlijk is bij een goed stuk vlees.

Bubbels

Champagne drink je vaak wanneer je iets te vieren hebt. Naast dat het fijn is om champagne te poppen en al zeker om te drinken, heeft het ook nóg een positief puntje. Een glas bubbels is ook qua calorieën een stuk lichter dan bijvoorbeeld wijn of bier. Op dieet? Drink dan lekker champagne, want een bierbuikje is natuurlijk iets wat je niet wilt.

In champagne zitten ook antioxidanten, maar wel minder dan wijn, dus maak het gezond door er fruit zoals een frambozen of bessen er in te doen. Het belangrijkste is dat bubbels zorgen voor een positief effect op je bloedsomloop. It’s time to pop the campagne.

Gin

Gin schijnt één van de gezondste alcoholische dranken te zijn. Je hoort het goed, gin ja. Dit komt doordat er in gin heel weinig calorieën zitten. Zelfs nog minder dan champagne, een echte aanrader dus wanneer je op dieet bent.

Daarnaast helpt gin ook bij de spijsvertering door de bes waar gin van gemaakt is. Het klinkt in ieder geval als een match made in heaven. Wees dus slim en zorg ervoor dat je altijd met een G&T in je hand loopt.

Whisky

Whisky zie je vaak gedronken worden door mannen, zittend op een Chesterfield met een grote sigaar. Deze guys zijn goed bezig, want in whisky zitten polyfenolen, een groep antioxidanten die goed zijn voor je hart. Hierbij geldt wel dat quality key is. Zorg er dus voor dat je een goede Scotch in huis haalt en laat het feest maar beginnen!

Brandy

Brandy is ontstaan door het destilleren van vloeistoffen die tijdens het gisting proces plaatsvinden. In Brandy zit een bepaald ellaginezuur wat helpt tegen het bestrijden van kankercellen. Gezond dus, mits je het met mate drinkt.

Bier

Of je nou een lekker pilsje drinkt of een heel kratje wegdrinkt, bier is voor iedereen. Nu is het zo dat dit gele goud rijk is aan silicium, dat goed is voor de botten en de dichtheid versterkt.

Een zware trainingssessie gehad in de gym en helemaal kapot? Neem dan ook even een biertje, dat helpt namelijk bij het herstellen van de spieren. Zorg er trouwens wel voor dat het een licht biertje is, dus geen zware tripel. Dit zou namelijk averechts werken.

Alcoholische dranken-1
Foto: Quentin
Source :