Mellowed Talent Scout: Satori

Satori
[alert type=white]Vrijdag is de dag dat groepsapps worden volgespamd met de vraag “waar gaan we op af vanavond”. Voordat je plannen gaat maken en kaarten koopt voor een feestavond in je favoriete bardancing vraag ik je even dit artikel te lezen. Mellowed heeft namelijk oog voor jong talent en de hongerige honden in de scene. Vandaar dat Mellowed Talent Scout elke vrijdag zorgt voor een lekker setje van een rising star.[/alert]

Satori

Djordje Petrovic, beter bekend als Satori, heeft de wereld letterlijk zijn handen. De in Nijmegen/Amsterdam gevestigde producer weet precies hoe hij muzikale invloeden van over de hele wereld in zijn muziek moet verwerken. De liefde voor organische muziek zit in zijn bloed. Met een Servische vader en een Zuid-Afrikaanse moeder, was het niet meer dan logisch da de Balkan-, Afrobeats- en Indie-invloeden zich in zijn DNA zouden nestelen. Op 12 jarige leeftijd leerde Satori gitaar spelen en begon hij te experimenteren met melodieën. Zonder enige ervaring in bands of muzikale training componeerde hij op zijn 18de zijn eerste nummer. Toen nog steeds gewoon als hobby, maar het was een voorbode voor iets groters.

De volgende stap kwam rond 2007, toen Satori zich ging verdiepen in clubmuziek. Techno en deephouse waren zijn inspiratie, maar nog steeds gevoed door de muzikale invloeden uit zijn jeugd. De samenwerking met producer Pim van der Burgt (aka El Mundo) resulteerde in een aantal keiharde hits. Hierna volgde gigs in clubs als Doornroosje, Studio 80 en AIR en verschillende festivals waaronder Awakenings, Emporium en Welcome to the Future.

Met onderstaande is het heel moeilijk om te stoppen met dansen, dus don’t!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *