Mellowed’s ADE 2023-tiplijst

ADE-1

Het is bijna oktober en dat betekent 1 ding! Amsterdam Dance Event 2023 staat voor de deur en kleurt onze hoofdstad van 18 tot 22 oktober weer naar het ons zo geliefde geel-zwart. Het is weer tijd om je squad op te trommelen en een week lang je schoenzolen er vanaf het moois dat ADE 2023 te bieden heeft? Wij hebben een tiplijst gemaakt met de allerdikste fissa’s! ADE, here we come!

Woensdag 18 oktober

Filth on Acid Demo Drop with Reinier Zonneveld at ADE Lab

Neem deel aan een spannende sessie met real-time feedback op jouw demo, georganiseerd door de Filth On Acid Crew in een Boom Box met een live publiek. Jouw muziek staat centraal in een sessie met de artiest en labelbaas Reinier Zonneveld, DJ en producer Kiki Solvej, en de labelmanagers Stan Wagterveld en Timo Rasbach. Naast de kans om live feedback te ontvangen van deze professionals, maakt jouw track kans op de ultieme beloning: een plek op de prestigieuze compilatie van Filth on Acid, geselecteerd door Reinier Zonneveld zelf. Mis deze gouden kans niet om jouw geluid te laten horen en te laten beoordelen door meesters uit de industrie. Maak je klaar om jouw stempel te drukken op de wereld van elektronische muziek!

Awakenings: 9×9 invites ADE

De opmars van 9X9 heeft ertoe geleid dat hij zijn eigen nacht mag samenstellen met Awakenings in de Gashouder tijdens ADE. Dit fantastische evenement heeft een diverse en geweldige line-up, met onder andere AnD, Charlie Sparks, Clara Cuvé, Cynthia Spiering, Paula Temple & SNTS. Bereid je voor op een nacht vol cutting-edge elektronische muziek en onvergetelijke momenten op een van de meest iconische locaties tijdens het Amsterdam Dance Event.

Donderdag 19 oktober

Audio Obscura x Cuttin’Headz w/ The Martinez Brothers & more

Audio Obscura pakt groots uit met hun openingsevent op donderdag in samenwerking met het label van The Martinez Brothers; ‘Cuttin’ Headz’. The Martinez Brothers, die bekendstaan om hun aanstekelijke energie en grensverleggende releases, hebben de line-up mede samengesteld, met onder andere Chris Stussy, Benny Rodrigues, Beltran, Fleur Shore uit het Verenigd Koninkrijk en nog een special guest TBA.

Audio Obscura ADE w/ Chris Stussy, Benny Rodrigues, BELLA, Matisa

Na hun daytime event met The Martinez Brothers duikt Audio Obscura de nacht in bij RAWFACTORY met sets van de Nederlandse house maestros Chris Stussy en Benny Rodrigues. Mis deze avond vol energie en non-stop klappers niet.

Awakenings: Adam Beyer presents drumcode

Adam Beyer en Awakenings zijn onafscheidelijk geworden. Dit jaar presenteert Awakenings opnieuw “Adam Beyer Presents Drumcode” in de Gashouder. Het evenement belooft een onvergetelijke avond te worden met een ijzersterke line-up met Adam Beyer en Layton Giordani, naast Bart Skils, Eli Brown, Juliet Fox, Marco Faraone, Sama’ Abdulhadi, en een meeslepend live-optreden van Wehbba.

OGUZ b2b Farrago @ Verknipt ADE

OGUZ komt met een back-to-back optreden met Farrago op donderdag tijdens Verknipt ADE, in de United Studio’s in Amsterdam. De hard techno-sensatie OGUZ bracht onlangs ‘TOKYO SZN’ uit in samenwerking met de Belgische DJ en producer Farrago. Op donderdag 19 oktober gaan ze back-to-back om hun nieuwste track live te presenteren aan het publiek van Verknipt.

Vrijdag 20 oktober

Audio Obscura x 10Y R LABEL GROUP w/ Kobosil

Voor hun vrijdagprogramma slaat Audio Obscura de handen ineen met R LABEL GROUP van Kobosil, de toonaangevende Berlijnse imprint voor grensverleggende techno, EBM en Industrial. Op het evenement treden R LABEL GROUP-artiesten op, waaronder Somewhen, Melis, Kander b2b Frazier, en een speciale b2b-set van DJ Stingray 313, een inheemse van Detroit en een associé van Drexciya, samen met DJ Spit uit Berlijn.

Audio Obscura ADE w/ Mathame, Cassian, Øostil at RAWFACTORY

Audio Obscura gaat vrijdag de nacht in met een perfecte after-hours show met een aantal van de meest gewilde namen in de Europese techno-scene. Wees erbij om dit samenkomen van techno grootheden mee te maken, in Audio Obscura’s favoriete underground venue: RAWFACTORY’s Garage.

Awakenings: Adriatique present X

Awakenings en Adriatique bundelen hun krachten om een buitengewoon uitverkocht evenement te presenteren. Deze uitzonderlijke samenwerking heeft een fantastische line-up met onder andere Ae:ther, Âme, Anfisa Letyago, Innellea en Olympe. Bereid je voor op een nacht vol betoverende elektronische klanken. Deze getalenteerde artiesten zullen je meenemen op een muzikale reis als geen ander.

Zaterdag 21 oktober

OGUZ @ Intercell x SNTS Invites ADE

OGUZ draait op het unieke daytime techno-event in de Warehouse Elementenstraat en deelt het podium met SNTS, Nico Moreno en Vera Grace. Dit belooft een meedogenloze en krachtige ADE-ervaring te worden in de Warehouse Elementenstraat.

Joris Voorn presents Spectrum by day Awakenings

Joris Voorn host zijn eigen Awakenings ADE-event met zijn Spectrum-imprint en nodigt Beste Hira, Adiel, DVS1 en RØDHÅD & RENE WISE uit.

Audio Obscura x Outlier ADE w/ Bonobo

Bonobo, bekend om zijn iconische producties en legendarische liveoptredens, zal het podium van Audio Obscura op zaterdag overnemen, samen met artiesten van zijn OUTLIER-imprint. De even succesvolle Henrik Schwarz zal voor de gelegenheid een live-set spelen en ook Kléo en Jimi Jules zijn van de partij.

Audio Obscura x Maceo Plex [open to close]

Audio Obscura sluit op zaterdag hun spectaculaire tiende ADE-programma groots af met een all-night optreden van een artiest waarmee ze de afgelopen tien jaar erg verbonden zijn geraakt: Maceo Plex.

Als eerste artiest ooit op het podium van een Audio Obscura-evenement in 2013 en in vele andere memorabele settings daarna, was het een no-brainer voor Audio Obscura om Maceo Plex uit te nodigen in de RAWFACTORY voor hun tiende ADE-programma.

Maceo is niet te stoppen achter de decks en zal het middelpunt vormen van deze uitgebreide avond, waarin hij een naadloze mix van stijlen en muzikale tijdperken zal neerzetten, inclusief een voorproefje van zijn aankomende album ’93

Awakenings: Solomun by day

Vijf uur lang een set spelen voor een bomvolle Ziggo Dome is geen enkel probleem voor Solomun. Solomun staat bekend om zijn ongeëvenaarde muzikale reis en keert terug naar Amsterdam Dance Event (ADE) met een avond die meeslepend belooft te worden. In het voorprogramma staat de getalenteerde Tijana T, die met haar opzwepende energie de perfecte aanvulling is op Solomuns optreden. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar!

Awakenings: ADE Saturday by night

Heb je zin in een feestje tot diep in de nacht samen met Awakenings? Dan kun je in de Gashouder dansen tot de zon opkomt. Dit speciale ADE Saturday Night-evenement heeft een opwindende line-up, waaronder het dynamische duo Ben Klock & Marcel Dettmann, techno maestro Enrico Sangiuliano, de betoverende Indira Paganotto, de krachtige Joyhauser, de fascinerende Myra en de legendarische Pan-Pot. Bereid je voor op een nacht vol non-stop technobeats en een onvergetelijke ervaring in de iconische Gashouder.

Zondag 22 oktober

Awakenings: Reinier Zonneveld Live – ADE b2b special

Ook dit jaar wordt er weer gezorgd voor een onvergetelijke ervaring tijdens Awakenings ADE. Op zondag 22 oktober zal Reinier Zonneveld (Live) met een B2B-special de Ziggo Dome op zijn kop zetten. Bereid je voor op een dag vol technobeats. Vanaf 14.00 uur tot middernacht zal de legendarische Reinier Zonneveld epische B2B live sets spelen met technotitanen Adam Beyer, Nina Kraviz en Kiki Solvej. Zorg dat je erbij bent, er zijn nog kaarten beschikbaar!

Awakenings: ADE Sunday by day

Heb je nog steeds zin om een feestje te pakken op de laatste dag van ADE? Dan heeft Awakenings nog een leuke afsluiter voor je in de Gashouder. De zondag heeft een indrukwekkende line-up, met de muzikale Brina Knauss, de fascinerende N’to live, de energieke Kevin de Vries, de betoverende Stephan Bodzin live, de befaamde Kölsch en een verbluffende slotact van Mind Against. Awakenings zal het festival afsluiten met een knaller en een onvergetelijke herinnering. Mis deze ultieme ADE-ervaring niet!

Awakenings: Exhale by Amelie Lens by night

De samenwerking waar iedereen naar verlangde is nu een feit. Amelie Lens x Awakenings keert terug naar de Ziggo Dome tijdens ADE. Op zaterdag nodigt Amelie Lens haar DJ-vrienden uit voor een knallende avond. Dit Exhale-evenement heeft een geweldige line-up met niemand minder dan Raven, Fjaak, I Hate Models, het unieke duo 999999999, en niet te vergeten de buitengewone Amelie Lens zelf. Het wordt een nacht vol unieke samenwerkingen door beroemde artiesten in de techno scene.

DGTL ADE: Gou Talk with Peggy Gou

Het is de eerste keer dat DGTL tijdens ADE ook een programmering op de zondag aanbiedt. En dat bleek een gouden greep. In no-time was de zondag uitverkocht. Dat is ook niet gek met onder meer DJ Stingray 313, Carista en Objekt die draaien als onderdeel van Gou Talk, waar uiteraard Peggy Gou centraal staat. De perfecte manier om ADE 2023 af te sluiten

ADE-2
Credits: Tomdoms